Egyszerűbben igényelhetnek támogatást a baromfitartók

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Minisztérium módosította a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendeletet. A pályázatoknál csökken az ügyintézési idő és az egyes benyújtandó igazolások száma.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újdonság, hogy mostantól a kérelmeket baromfi fajtánként és nem állományonként kell benyújtani, így a dokumentumok száma is kevesebb lesz. A rendeletmódosításnak köszönhetően egyszerűsödik az eljárásrend, csökken a gazdák postaköltsége.

A kérelmezőnként 5-60 db közötti negyedéves kérelem legfeljebb 4 db-ra, a jelenlegi negyedévenkénti 2000-2200 kérelem pedig kb. a 2/3-ára csökkenhet - azaz mind a termelők, mind az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adminisztratív terhei jelentősen mérséklődnének. További módosítás, hogy a kérelmezőknek az első támogatásigénylés benyújtásakor - tehát évente csak egyszer - kell állatorvosi igazolást beszerezniük.

Az állatjóléti támogatás a baromfi ágazat legjelentősebb nemzeti forrása, melyet a termelő akkor igényelhet, ha az állatjóléti előírásokon felüli kötelezettségeket vállal.

A rendeletmódosítás része a Kormány Egyszerűsítési Programjának illetve a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programnak, mely a lakossági ügyfelekre háruló adminisztratív terhek csökkentését, a jogszabályok nyelvezetének közérthetőbbé tételét célozza meg.

A jogszabály megjelent a Magyar Közlönyben.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13