2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Hírek - Növény

Együttműködést kötött a NAK és a Vetőmag Szövetség

Az összehangolt működés célja a rendezett vetőmagpiaci viszonyok kialakítása.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Vetőmag Szövetség és Terméktanács (VSZT) egyetért abban, hogy a rendezett vetőmagpiaci viszonyok kialakítása, fenntartása és a legális piaci szereplők erősítése csak folyamatos együttműködéssel lehetséges, ezért vállalták, hogy közös javaslatokat fogalmaznak meg a döntéshozók felé.

A dokumentum rögzíti: az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti források igénybevétele csak akkor lehet sikeres, ha a különböző stratégiai tervek, a programok között megfelelő az összhang, az eljárások egyszerűsödnek, javul a tájékoztatás, biztosított a megfelelő szaktanácsadás, illetve más, a támogatás igénybevételét segítő kamarai szolgáltatás.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vállalta, hogy a COPA-COGECA fórumain képviselendő tagállami álláspont kialakítása előtt egyeztet a VSZT-vel, illetve az üléseken elhangzottakról rendszeres tájékoztatást ad. A NAK a továbbiakban is biztosítja, hogy a VSZT képviselje Magyarországot a COPA-COGECA Vetőmag Munkacsoportjában.

A VSZT a megállapodásban vállalta, hogy a vetőmagtermesztést, illetve a vetőmag-feldolgozást és -forgalmazást érintő valamennyi jogszabály megalkotására és módosítására vonatkozó javaslatáról egyeztet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával. A felek a vetőmagipar fejlesztését célzó beruházások és támogatások, illetve a független posztregisztrációs fajtakísérleti rendszer megfelelő hátterének biztosítása ügyében is közös álláspontot alakítanak ki.

A megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke írta alá 2014. május 21-én Budapesten.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu