Elázás nélkül locsolkodhatunk hétfőn

agrarszektor.hu
Szeles, borult, kissé esős lesz a négynapos szünet. A legjobb időjárás éppen húsvét hétfőn ígérkezik. A talajnedvesség sokat csökkent az utóbbi napokban, a pihenés után elindulhatnak végre a gépek is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, szórványosan zivatar is kialakulhat. A délire forduló szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, az Északi-középhegység térségében valószínű ennél kissé hűvösebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid időszakokra süthet ki nap. Országszerte várható eső, zápor, többfelé zivatar is kialakul. A déli, délnyugati szél megerősödik, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.


Vasárnap átmeneti felszakadozások mellett többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől valószínű délnyugat felől határozott felhőzet-csökkenés. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, majd délután gyengül a csapadékhajlam. A mindenütt északnyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

Húsvét hétfőn keleten is csökken a felhőzet, és ezt követően országszerte többnyire gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?