Elmarad a télies fordulat: borús időnk lesz Advent negyedik vasárnapjáig

Elmarad a télies fordulat: borús időnk lesz Advent negyedik vasárnapjáig

MTI
A hétvégén is borult, párás idő várható, lehűlésre, érdemi csapadékra nem kell számítani. Karácsonyig nem is várható "télies fordulat", derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos középtávú, az MTI-hez csütörtökön eljuttatott előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken borult, párás, szürke idő várható, több helyen szitálással. Napközben javulnak a látási viszonyok, tartós sűrű köd inkább csak a Dunántúlon néhol, illetve a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon lehet. Gyenge, illetve mérsékelt lesz a légmozgás, sok helyen szinte nem is mozdul majd a levegő. A leghidegebb órákban 0 és plusz 4, napközben plusz 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap is többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható. Szombaton szórványosan, vasárnap többfelé valószínű szitálás, esetleg gyenge eső. A minimumok mindkét nap 0 és plusz 4, a maximumok plusz 2 és 6 fok között alakulnak, olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban Üveges Zoltán elmondta, hogy karácsonyig már nem várható "télies fordulat". Az ünnepek második felében viszont már előfordulhat, hogy az eső mellett hó is hullik majd a hőmérséklet csökkenése mellett. Egyes hóvastagsági előrejelzések szerint például Budapesten 25-éig, jövő péntekig nincs esélye hónak, utána viszont legalább "mutatóba" kialakulhat egy vékony hóréteg. Majd szilveszterhez közeledve több centis hórétegre is lehet számítani, közölte a meteorológus.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?