Ennek sokan nem fognak örülni: ma igazi hideg, őszi idő lesz

agrarszektor.hu
A Dunántúl nyugati és déli, valamint az Alföld nagyobb területein felhős, ködös idővel fog indulni a hét, amely később sem fog teljesen eloszlani. Északkeleten eshet egy kevés csapadék, de nem sok. A Dunától keletre északkeleti, délkeleti és déli irányú, mérsékelt szelekre lehet számítani. Hűvös, késő őszi időre számíthatunk egész nap.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon tartósan megmaradhat az éjszaka során kialakult alacsonyszintű felhőzet, másutt a délelőtt folyamán mindenütt feloszlik a köd - írja a met.hu. Ezt követően folytatódik a napos idő, de északkeleten átmenetileg több lehet a felhő, ám ebből a csepergésen kívül számottevő csapadék nem valószínű. A Dunától keletre északkeleti, másutt déli, délkeleti irányú lesz a szél, amely mindenütt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható. A tartósan borult tájakon azonban pár fokkal hidegebb is lehet.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Napközben kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható. Bár az éjszaka során a Dunántúl nyugati, délnyugati részein és az Alföldön nagyobb területen köd illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződött, hétfőn jórészt meg fog szűnni a köd, azonban a dunántúli területeken tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

A hét során kevesebb csapadék várható, és a hőmérséklet is visszaesik pár fokot, de jelentős lehűlés, komoly fagy nem várható. A hét végén száraz, sokfelé napos idő valószínű. A következő, csapadékot is hozó frontrendszer valószínűleg kedden érkezik, immár nyugat felől, azaz kissé átalakul az időjárási rendszerek áramlási mintázata térségünkben. A következő 6-8 nap során területi átlagban 5-10 mm csapadék valószínű. A maximumhőmérséklet jellemzően 10, a minimumok pedig többnyire fagypont fölött alakulnak. Gyenge fagy inkább csak vasárnap és hétfőn reggelre várható. Ennek megfelelően a talaj hőmérséklete lassan csökken majd a következő napokban.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03