Ennek sokan nem fognak örülni: csúnya meglepetéseket tartogat az időjárás a hétvégére

Ennek sokan nem fognak örülni: csúnya meglepetéseket tartogat az időjárás a hétvégére

MTI
Felhősebb, borúsabb idő várható a hosszú hétvégén. Október 23-án, pénteken még több lesz a napsütés, utána viszont több helyen esőre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken az éjszaka képződő köd az északi megyékben több helyen tartósan megmaradhat. A ködös, borult tájakon előfordulhat szitálás. Napközben általában változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. A leghidegebb órákban 3-10 Celsius-fok lesz, délnyugaton lesz enyhébb a hajnal. Napközben többnyire 14-22 fokig melegszik a levegő, de a borongós területeken ennél hűvösebb lesz az idő.

Szombaton párásság, ködfoltok főként az ország északi, északnyugati felén lehetnek. Napközben nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Elszórtan előfordul eső, zápor. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 13-19 fok között alakul.

Vasárnap is lesznek pára- és ködfoltok. A Dunántúlon nem valószínű számottevő csapadék, a Dunától keletre több helyen előfordulhat eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10, a legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43