2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Hírek - Növény

Ennyi volt a hirtelen jött tavasz: hétvégén lecsap a fagy az országra

Egy csapásra véget ér a 20 fokos tavasz, holnap ugyanis erős hidegfront érkezik Magyarországra. Ha ez nem lenne elég, hétvégére a hajnali fagyok is visszatérnek majd.
 
 

Ma még élvezhetjük a tavaszi nap melengető sugarait, péntekre viszont elromlik az idő, északnyugat felől markáns hidegfront robog át fölöttünk - írja az Időkép. A front átvonulását többfelé kísérheti eső, zápor, de jelentős mennyiség nem várható. Feltámad az északira-északnyugatira forduló szél, erős, viharos lökések is kísérhetik. Búcsút inthetünk a melegnek, jó 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 7-15 fok várható. Hétvégén is gyakori vendégünk lesz a szél, szombaton északi-északnyugati, vasárnap északkeleti irányból támadhat fel. Emellett vasárnap lesz zavartalanabb a napsütés, szombaton még többször felhők zavarhatják. 

Forrás: Időkép

Visszatérnek a hajnali fagyok, északon, a fagyzugos völgyekben vasárnapra virradóan -6, -8 fok sem kizárt. Napközben sem lesz túl meleg: szombaton 9-13, vasárnap 7-11 fokot mérhetünk. A hajnali fagyok a jövő hét első napjaiban is velünk maradnak, napközben azonban napról napra ismét egyre melegebb lesz.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu