Ennyi volt a hirtelen jött tavasz: hétvégén lecsap a fagy az országra

Ennyi volt a hirtelen jött tavasz: hétvégén lecsap a fagy az országra

agrarszektor.hu
Egy csapásra véget ér a 20 fokos tavasz, holnap ugyanis erős hidegfront érkezik Magyarországra. Ha ez nem lenne elég, hétvégére a hajnali fagyok is visszatérnek majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ma még élvezhetjük a tavaszi nap melengető sugarait, péntekre viszont elromlik az idő, északnyugat felől markáns hidegfront robog át fölöttünk - írja az Időkép. A front átvonulását többfelé kísérheti eső, zápor, de jelentős mennyiség nem várható. Feltámad az északira-északnyugatira forduló szél, erős, viharos lökések is kísérhetik. Búcsút inthetünk a melegnek, jó 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 7-15 fok várható. Hétvégén is gyakori vendégünk lesz a szél, szombaton északi-északnyugati, vasárnap északkeleti irányból támadhat fel. Emellett vasárnap lesz zavartalanabb a napsütés, szombaton még többször felhők zavarhatják. 

Forrás: Időkép

Visszatérnek a hajnali fagyok, északon, a fagyzugos völgyekben vasárnapra virradóan -6, -8 fok sem kizárt. Napközben sem lesz túl meleg: szombaton 9-13, vasárnap 7-11 fokot mérhetünk. A hajnali fagyok a jövő hét első napjaiban is velünk maradnak, napközben azonban napról napra ismét egyre melegebb lesz.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?