Erdészek figyelem! Több változás is élesedett a fejlesztési pályázatban

Erdészek figyelem! Több változás is élesedett a fejlesztési pályázatban

agrarszektor.hu
Erdőgazdálkodók, erdészeti szaporítóanyag termelők figyelem, változott az erdészeti genetikai erdőforrások fejlesztési pályázata. 2020. február 14-én a Széchenyi 2020 honlapon megjelent tájékoztatás szerint több pontban is módosult a VP4-15.2.1.2-17 kódszámú felhívás.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Több változás is élesedett az "Erdészeti genetikai erdőforrások fejlesztése" elnevezésű pályázatban - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Összegyűjtöttük, mely pontok módosultak, ugyanakkor a módosított pályázati dokumentáció az alábbi linken érhető el.

I. A támogatási kérelem benyújtására nyitva álló utolsó határidő 2021. december 31-re változott. Értékelési határnapokként az alábbi dátumokat határozták meg: 2020. március 2., 2020. június 30., 2020 december 31., 2021. június 30. és 2021. december 31.

II. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeget a korábbi 2,24 milliárd Ft-ról 1,10 milliárd Ft - ra módosították.

III. A keretösszeg csökkenésével összhangban felére redukálódtak a felhívás 3.7.1. Indikátorok fejezetében található indikátorszámoknál feltüntetett célérték összegek. 

IV. Átvezetésre kerültek a támogatói intézményrendszerben bekövetkezett változások: A minisztériumok közötti jogutódlás következtében a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága (korábban: Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága). 

V. A felhívással összhangban módosult a támogatói okirat is.

VI. Továbbá a finanszírozással kapcsolatos határidőket illetve a projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartamokat már nem a Támogatói Okirat kézbesítésétől, hanem a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számítva határozzák meg.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03