Ez a mezőgazdasági termelők legnagyobb ellenfele

agrarszektor.hu
A mezőgazdasági termelés egyik legnagyobb kihívása a szélsőséges időjárással szembeni kiszolgáltatottság - hangsúlyozta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára Szófiában a délkelet-európai régió mezőgazdasági minisztereinek találkozóján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Jelentkezzen most kétnapos agrárkonferenciánkra!

A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport nyolcadik éves miniszteri ülésén Szófiában Nagy István megbeszéléseket folytatott a munkacsoport főtitkárával, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgató-helyettesével, Bulgária és Koszovó miniszterével, valamint Koszovó, Szlovákia és Szerbia államtitkáraival - írja az MTI.

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye idézi Nagy Istvánt, aki elmondta: a szélsőséges időjárás évről évre komoly károkat okoz a termésben, ezért a magyar agrárkormányzat szerkezetátalakítást szolgáló intézkedésekkel támogatja a mezőgazdasági üzemek alkalmazkodását a klímaváltozáshoz. A délkelet-európai országok versenyképes és fenntartható gazdasági és azon belül mezőgazdasági fejlődése Magyarország számára is nélkülözhetetlen - hangsúlyozta Nagy István.

A magyar agrártárca a mezőgazdasági termékek kereskedelméhez szükséges jogi- és eljárásrendi harmonizációt, a mezőgazdasági termékek promócióját, a régiós országok kereskedőházainak együttműködését, valamint a kistermelők támogatását tartja a legfontosabbnak.

Az ülésen a résztvevők megtárgyalták az Európai Bizottság által a régió fejlesztésére 2014 és 2020 között bocsátandó mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások felhasználásának lehetőségeit is - olvasható a tárca közleményében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03