AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE
Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.
Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.
Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.
Különleges csomagolóanyagot fejlesztettek ki az élelmiszerek számára amerikai kutatók. Rutgers Egyetem és a Harvard Egyetem szakemberei egy a műanyag-csomagolásnál sokkal környezetbarátabb és nagyobb védelmet nyújtó, növényi alapú bevonatot fejlesztettek ki, amelyet permetezve kell felvinni az egyes termékekre - írta meg a Store Insider. A bevonat biopolimeren és poliszacharidon (az élelmiszerekben előforduló leggyakoribb szénhidrát) alapuló rostokat tartalmaz, amely az élelmiszeren megszilárdulva egyfajta "kérget" képez, ami állítólag meglehetősen erős védelmet nyújt a fizikai sérülések ellen, és természetes antimikrobiális komponenseket (például citromsavat, nizint és kakukkfűolajat) tartalmaz. Ez annyit jelent, hogy a borítás az élelmiszereket hatékonyan megóvja a káros baktériumoktól és vírusoktól.
A bevonat a tesztek során egy avokádó fogyaszthatósági idejét körülbelül 50%-kal tudta meghosszabbítani. A különleges csomagolást állítólag vízzel is könnyedén le lehet öblíteni, a természetben pedig három nap alatt lebomlik. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a különleges tartósítási technológiát az élelmiszeriparban mikor kezdik meg ténylegesen is alkalmazni, de a jelek szerint jó lenne, ha ez mihamarabb bekövetkezne, az új módszerrel ugyanis a mikroműanyagok terjedésének korlátozása és az élelmiszer-pazarlás mérséklése mellett a hulladéklerakók terhelését is jelentősen csökkenteni lehetne. A mikroműanyagokkal kapcsolatban a legfrissebb hír ugyanis az volt, hogy már haszonállatok húsában, vérében és tejében is kimutatták őket.