Ez még a tudósokat is megdöbbentette: kihaltnak hitt virágot találtak a magyar földben

agrarszektor.hu
Győr-Moson-Sopron megyében olyan ritka orchideafélét találtak a kutatók, amiről azt hitték már hosszú évek óta kipusztult. Az őszi füzértekerccsel utoljára 1934-ben találkoztak a Kisalföldön, akkor Ujmajoron fordult elő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az őszi füzértekercs (Spiranthes spiralis) ritka, nyár végén, kora ősszel virágzó orchideaféle. Magyarországon elsősorban a Zalai-dombságban, a Balaton-felvidéken és a Mezőföldön ismertek előfordulásai. A Kisalföldön ugyanakkor 1934 óta kihaltnak hitték, akkor Győrszentiván mellett, Ujmajoron találtak belőle néhány példányt.


Idén azonban Schmidt Dávid botanikus, az orchideaféle egy új állományát találta meg Répceszemere mellett - írja a Fertő-Hanság Nemzeti Parkra hivatkozva az Infostart. A Fertő-Hanság Nemzeti Park botanikusai részletesen felmérték a lelőhelyet és a mintegy 5 hektáros területen 216 példányt találtak, amely országos szinten is kiemelkedő nagyságú állományt takar. A következő napokban a környező legelőket is ellenőrzik, mert könnyen meglehet, hogy máshol is megtelepedett a faj.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?