Ezzel tartotta lázban az egész országot a magyar milliárdos (fotók)

agrarszektor.hu
Megérkezett Pétfürdőre az a rendkívüli kamionkonvoj, amely a Nitrogénművek Zrt. beruházásához szállított különleges méretű berendezéseket. Ezekre ahhoz a 110 milliárd forint értékű beruházáshoz van szükség, amely 2017-re valósul meg a Bige László milliárdos befektető tulajdonában lévő műtrágyagyárban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több hónapos előkészítés és öt nap szállítás után megérkezett Pétfürdőre az a különleges szállítmány, amely napokon át lázban tartotta az országot - áll a Nitrogénművek Zrt. közleményében. A rendkívüli kamionkonvoj április 10-15. között szállított extrém méretű berendezéseket, amelyek közül a legnehezebb tömege elérte a 110 tonnát. Olyan vegyipari technológiai berendezésekről - ammóniaégető kazánról, hűtővizes kondenzátorról, abszorpciós toronyról - van szó, amelyekre a Nitrogénművek Zrt. most épülő új salétromsavgyárához van szükség.

A Bige László milliárdos befektető tulajdonában lévő műtrágyagyártó cég 110 milliárd forintos beruházást valósít meg 2015-2018. között, amelynek része a most épülő új salétromsavüzem is. Az 1150 tonnás napi kapacitású új salétromsav gyárat várhatóan 2017. június végén helyezik üzembe. A gyár teljes kivitelezését a Thyssenkrupp Uhde végzi.

A berendezések rendkívüli mérete miatt a szállítási útvonalon több helyütt ki kellett kapcsolni a villamos áram-, a telefon-, az internet- és a televízió-szolgáltatást, illetve meg kellett bontani a felső vezetékeket is. Emellett útszélesítéssel, akadálymentesítéssel és jelzőtáblák eltávolításával kellett szabaddá tenni a haladást.

A monumentális berendezések nemcsak a szállításkor, hanem az érkezés után is "különleges bánásmódot" igényelnek - fogalmaz a közlemény. A gyáron belül ugyanis egyedi, 400 tonnás lánctalpas daruval, illetve külön mobildaruval helyezik majd azokat végső pozíciójukba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?