Feje tetejére állt az időjárás: északon csak 14, délen 27 fok is lehet szerdán

Feje tetejére állt az időjárás: északon csak 14, délen 27 fok is lehet szerdán

agrarszektor.hu
Szerdától hullámzó frontrendszer fogja alakítani hazánk időjárását, aminek következtében 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül. Ez azt jelenti, hogy míg északon csak 14-15 fok lesz, addig délen a 27 fokot is elérheti majd a hőmérséklet. Ezzel együtt péntekig több helyen előfordulhat majd eső, zápor, zivatar, nagy mennyiségű csapadékra azonban továbbra sem kell számítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Keddre hidegfront hozott jelentős lehűlést, szerda hajnalban azonban északon, északkeleten a szélcsendes, derültebb fagyzugos tájakon gyenge fagy sem lesz kizárt - írja az Időkép. Ezt követően egy hullámzó frontrendszer alakul ki Közép-Európa fölött, hazánk pont a hűvösebb és a melegebb légtömeg ütközési zónájában fog elhelyezkedni. 

Ez annyit jelent, hogy jelentős, akár 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül. Szerdán egészen északon csak 14-15, míg délen 26-27 fok lehet délután. Délen, délkeleten sokat süthet majd a nap, ugyanakkor északon, északnyugaton a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. A délies szél többfelé feltámadhat.

Forrás: Időkép

A frontrendszer elhelyezkedésétől függően csütörtökön is nagy lehet a hőmérsékletbeli különbség az északi-északnyugati és déli-délkeleti tájak között. Ennek kimenetele most még meglehetősen bizonytalan, mint ahogy a csapadék tér- és időbeli eloszlása is. Várhatóan péntekig összességében több helyen is előfordulhat majd eső, zápor, zivatar, de országos, áztató esőre továbbra sem kell számítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03