Fél évszázados rekordot döntött meg az októberi nyár: meddig tarthat ez még?

MTI
Több mint 2 fokkal dőlt meg az országos melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán. A fővárosi rekord viszont nem dőlt meg, az továbbra is 26,2 fok.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ez sorozatban már a harmadik olyan nap, amikor az előzetes adatok alapján megdőlt az országos napi maximum-hőmérséklet rekordja. Szikáncson - mint írták - "július végét idéző magasságba emelkedett a hőmérséklet", 28,7 Celsius-fokot rögzített az automata. Mostanáig ezen a napon 26,2 fok volt a rekord, amit 1943-ban Budapesten mértek.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A meteorológiai szolgálat kiemelte: az időjárás szélsőségességét jól mutatja, hogy több mint 10 fokkal van melegebb az ilyenkor szokásos 14 foknál. A napi csúcshőmérséklet országos átlaga ugyanis 25 fok körül alakult, amely június közepének vagy augusztus végének megfelelő. Az következő napokban is marad a szokatlanul meleg idő - tették hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?