2020. május 27. szerda Hella

Hírek - Növény

Fenntartható, intenzív, nyereséges: hogy jön ez össze?

Már csaknem 40 ezer hektárnyi területtel csatlakoztak a gazdálkodók a Syngenta Magyarország Kft. Contivo elnevezésű programjához, amely a fenntartható és intenzív növénytermesztési megoldásokra koncentrál. A cég szerint a program hozzájárulhat ahhoz, hogy a gazdálkodók jobban kihasználhassák termesztési lehetőségeiket.
 
 

Az egy éve indult új rendszerhez eddig több mint 60 gazdálkodó csatlakozott, akik csaknem 40 ezer hektáron veszik igénybe a cég szolgáltatásait – jelentette be Heicz Péter üzletfejlesztési vezető, aki a Contivo program felelőse is. Az idéntől tizenkét vállalat és intézmény segíti az agrárgazdálkodókat, akik a programban olyan egyedi szolgáltatásokat is kaphatnak, amelyek csak e konstrukcióban érhetők el.

Heicz Péter szerint a Contivo azoknak kínál lehetőséget, akik még éreznek potenciált a termesztési lehetőségeikben, és ezt szakértői segítséggel szeretnék kiaknázni.
A Contivo lényegében olyan integrált, középtávú programnak tekinthető, amely fenntartható és intenzív növénytermesztési megoldásokat tartalmaz a termelők nyereségének növelése érdekében.

A program célja, hogy a résztvevő partnergazdaságok jövedelmezőségét fenntartható módon lehessen maximalizálni a változó természeti és gazdasági környezetben. A fenntartható jövedelmezőség elérése olyan termesztéstechnológiai és gazdasági irányítási megoldásokat igényel, amelyekre a Syngenta gazdaságra szabottan igyekszik választ adni a programban résztvevő partnerek tudásbázisát is felhasználva.

Globális szinten is új a stratégia
Az idén a Syngenta új globális stratégiát valósít meg – jelentette be a cég közleménye szerint Vajda Beáta marketingvezető. Ez évtől a kereskedelmi folyamatok egyszerűsítése, a kutatás és fejlesztés erősítése, a szaktanácsadói rendszer, illetve a nagyobb hatékonyságot ígérő termékpaletta jellemzi a Syngentát. A cég szerint e változtatások révén a magyarországi termelők is növelhetik versenyképességüket.

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu