Fény derült az epertitokra: ezért lehet ízetlen még a legpirosabb gyümölcs is

Fény derült az epertitokra: ezért lehet ízetlen még a legpirosabb gyümölcs is

agrarszektor.hu
A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztéséért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a Dunakorzón szervezett termelői vásáron. Hozzátette, a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó 700-800 hektáron foglalkozik eperrel Magyarországon - írja közleményében az Agrárminisztérium. Évente 6000-8000 tonna földiepret termelnek, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik. A pesti Dunaparton rendezett esemény célja, hogy arra bíztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket. A hazai földieper jó minőségű, ízletes - hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.

Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a koronavírus terjedése miatt nehéz helyzetbe került magyar termelők megsegítésére, a kabinet számára fontos, hogy a termelők termékeiket biztonságosan, a lehető leghamarabb értékesíteni tudják. A Pünkösdi Eperpaic célja kettős. Egyrészt segíti a fővárosban élők friss eperhez jutását, másrészt segíti a termelőket, hogy termékeik a lehető leggyorsabban a fogyasztók asztalára kerülhessenek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?