2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Növény

Feromonalapú növényvédő szerek fejlesztésébe kezdett a Corteva és legújabb partnere

Több évre szóló globális megállapodást kötött a Corteva Agriscience az M2i-vel. A két nagyvállalat első közös projektje feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozására fog irányulni.
 
 

Több évre szóló globális megállapodást jelentett be a Corteva Agriscience és az M2i. A megállapodás feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozatalára vonatkozik, tudhattuk meg a Corteva Agriscience közleményéből. A két vállalat szorosan együttműködik majd annak érdekében, hogy piacra vigyék az M2i jelentős szemiokémiai portfólióját, amely feromonalapú termékeket is magába foglal szántóföldi kapás kultúrák és egyéb kertészeti növények számára. A Corteva és az M2i technológiáit ötvözve a két vállalat új megoldásokat is kidolgoz, amelyek a növények kártevői ellen nyújtanak védelmet és megnövelik a jelenleg használható technológiák felhasználhatósági élettartamát. A megállapodás részleteit a vállalatok nem hozták nyilvánosságra.

Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának elnöke elmondta, hogy vállalatuk arra törekszik, hogy választási lehetőséget kínáljon a gazdálkodók számára a rovarkártevők elleni védekezésben, beleértve ebbe a természetes eredetű termékeket is. A növényvédelmi üzletág elnöke elmondta, hogy nagyon várják már a közös munkát az M2i-vel, és hogy új lehetőségeket fejleszthessenek ki a gazdálkodók számára. Philippe Guerret, az M2i elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy örülnek az együttműködésnek, mert az meggyőződésük, hogy az áttérés a fenntartható mezőgazdaságra csak a gazdálkodók közreműködésével képzelhető el.

Ez az első együttműködési megállapodás a Corteva újonnan létrehozott globális biológiai termék portfóliójára vonatkozóan, amelynek fő célja, hogy új megoldásokat fejlesszen a gazdálkodóknak, akik hajtás és lombvédelemre, vagy talajra kijutatott formában is biológiai védelmet kívánnak alkalmazni, növelni kívánják a tápanyagfelvétel hatékonyságát, ügyelnek a talajegészségre, biostimulánsokat és biotrágyát használnak. A feromonok különösen hatékony védelmet biztosítanak a rovarkártevők ellen azáltal, hogy megtévesztik és megzavarják a megcélzott kártevők párosodását. Ez a célorientált megközelítés életképes megoldást kínál a kártevők elleni integrált védekezésre.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu