2021. május 18. kedd Erik, Alexandra

Hírek - Növény

Folyamatosan fizeti az MVH a nemzeti agrártámogatásokat: újabb 14 milliárd forintot kapnak a gazdálkodók (Sajtóközlemény)

Több nemzeti támogatás kifizetését indította el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Öt jogcímen a 24 milliárd forintos keretből, a héten közel 14 milliárd forint jut el a termelőkhöz, a fennmaradó összegek kifizetése is folyamatos.
 
 

Budapest, 2012.02.15.

A sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatásban 700 gazdálkodó részesül, ők összesen 5 milliárd forintot kapnak. A baromfi állatjóléti támogatás kifizetésével pedig csaknem 3 milliárd forint kerül 1400 baromfitartóhoz. Az állattartók az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalás ellentételezésére kaphatják e támogatásokat.

Ezen kívül az állatbetegségek megelőzésére és leküzdésére, valamint az állati hulla elszállítására igénybe vehető támogatások 2 milliárdos összegét is megkapják az arra jogosultak.

A héten indul az agrárkár-enyhítési juttatás kifizetése is, ami a szerződő mezőgazdasági termelők körében az elemi csapás okozta károk részleges megtérítésére szolgál. A 2011. évre vonatkozó kárenyhítő juttatások kifizetése 4300 termelőt érint, akiknek a héten több mint 4 milliárd forintot fizet ki a hivatal.

Az online ügyfélszolgálati rendszer kibővítésre került az MVH-nál, így az összes EMVA-ból finanszírozott jogcím és az Egységes Kérelem jogcímeivel kapcsolatos információk elérhetőek az www.mvh.gov.hu oldalon az Elektronikus ügyintézés menüpont Ügyfél tájékoztatási rendszer alkalmazásban.
A naprakész tájékozódás érdekében vegyék igénybe az MVH hírlevél szolgáltatását és regisztráljanak a www.mvh.gov.hu oldalon.


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu