Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.25. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.25. szombat

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, főként a magasabb hegyekben, esetleg a Dél-Alföldön lehet napsütés - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.01.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.01.25.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.01.25.) napon.

2020.01.25. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, főként a magasabb hegyekben, esetleg a Dél-Alföldön lehet napsütés. A ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, de délután, este elsősorban délnyugaton, délen helyenként eső, ónos eső is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában -2 és +4 fok között várható. Késő estére +2 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaki órákban képződött zúzmarás köd, több helyen napközben is megmarad, emiatt különösen éjszaka, reggel rosszak lesznek a látási viszonyok. Szitálás, páralecsapódás miatt síkosak, csúszósak lesznek az utak. Szombat délután délen, délnyugaton kisebb eső (ónos eső is) várható, emiatt arrafelé napközben sem javulnak a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az átkeveredés hiánya miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezért a fertőző betegségek könnyebben terjednek a párás időben.

A következő napok várható időjárása

2020.01.26. vasárnap: Nagyrészt borult lesz az ég, vékonyabb felhőzet, napos időszakok elsősorban délen, délkeleten lehetnek. Elszórtan várható kisebb csapadék: délen inkább eső, szitálás, míg északon ónos eső ónos szitálás is előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +8 fok között várható, délkeleten lesz legenyhébb az idő, viszont nagy területen marad fagypont közelében a csúcsérték.

2020.01.27. hétfő: Túlnyomóan borult lesz az ég, párás, helyenként ködös marad a levegő. Legnagyobb eséllyel keleten eshet az eső, ónos eső is hullhat. A nyugatias szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a bejelentés: vadiúj fejlesztést dob piacra a KITE
Nagy bejelentést tett a KITE Zrt. az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon. Az elmúlt év során már többször jelezték, hogy alapjában készülnek megváltoztatni a precíziós gazdálkodás jövőjét. A rendezvényen nagyszabású, gépbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón jelentették be, hogy 2020-ban fogják elindítani saját fejlesztésű Precíziós Gazdálkodási Rendszerüket.

Január végén jön a Brexit: ilyen változásokra számíthatnak a magyar gazdák
Január 29-én az Európai Parlament áldását adhatja a Brexitre, ami azt jelenti, hogy január 31-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból - hangzott el a 2020-as budapesti AGROmashEXPO és AgrárgépShow-n. Ezt követően egészen december 31-ig egy átmeneti időszak veszi kezdetét, ami azt jelenti, hogy egyelőre a mezőgazdasági termelőknek semmi dolguk nem lesz, azoknak azonban akik exportálnak az Egyesült Királyságba, el kell kezdeniük bizonyos szabadkereskedelmi tárgyalásokat.

Ezt minden baromfitartónak tudnia kell a szörnyű kórról: itt a madárinfluenza-kisokos
Ahogy korábban az agrárszektor.hu beszámolt róla, egyre nagyobb méreteket ölt a madárinfluenza, és mostanra már Magyarországon is több helyen megjelent a szörnyű vírus, ilyenek Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megye. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy a magyar baromfitartók (bárhol is legyenek az országban) pontosan tisztában legyenek azzal, mik a teendőik, ha az ő telepükön is felüti fejét a gyilkos kór. Összegyűjtöttük, melyek a legfontosabb tudnivalók, ha felmerül a betegség gyanúja, vagy kiderül, hogy tényleg bejutott a fertőzés a baromfiállományba.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55