Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.28. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.01.28. kedd

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak este nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.01.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.01.28.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.01.28.) napon.

2020.01.28. kedd: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak este nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé, több hullámban alakul ki eső, zápor, északkeleten, valamint késő délután nyugaton, délnyugaton a hegyekben havas eső, hó is előfordulhat. Délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél, amely délután nyugaton északnyugatira fordul, és viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de északkeleten hidegebb lesz. Késő estére -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Több helyen, több alkalommal előfordulhat csapadék: szitálás, eső, ónos eső, kedden főleg északkeleten, illetve nyugaton, délnyugaton a hegyekben hó is valószínű, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. Számítani lehet tehát csúszós, síkos útszakaszokra. A déli, kedden a Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet sokfelé erős, majd néhol viharos lökések kísérhetik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg, majd hideg fronthatás várható. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló-képesség, előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés.

A következő napok várható időjárása

2020.01.29. szerda: Kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd napközben csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés mindenhol lesz. Hajnalban keleten lehet néhol eső, ónos eső, majd napközben szórványosan alakulhatnak ki záporok, hózáporok. Este délnyugaton újra előfordulhat ónos eső. A nyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

2020.01.30. csütörtök: Kissé vagy közepesen felhős lesz az ég, és helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Reggel a déli, délnyugati országrészben ónos eső sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Aggódhatnak a magyar baromfitartók: ezeket a korlátozásokat bárkinél bevezethetik
Ahogy korábban az agrárszektor.hu beszámolt róla, egyre nagyobb méreteket ölt a madárinfluenza, és mostanra már Magyarországon is több megyében megjelent a szörnyű vírus. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy a magyar baromfitartók pontosan tisztában legyenek azzal, mik a teendőik, ha az ő telepükön is felüti fejét a gyilkos kór. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni a különböző szállítási korlátozásokról, kikre vonatkoznak, illetve hol lehet kérni a felmentést alóla.

Megszólaltak a szakemberek: ezek a kihívások várnak a magyar gazdákra 2020-ban
A magyar gazdáknak fel kell készülniük arra, hogy évről évre egyre szélsőségesebb lesz az időjárás, gyakrabban lesznek hirtelen jött viharok, és rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék - hangzott el a 2020-as budapesti AGROmashEXPO és Agrárgépshow kiállításon. Így a termelőknek fel kell mérniük, milyen új kockázati tényezőkkel számolhatnak a jövőben, és ha szükséges, a biztosításaikat eszerint alakítani. Ugyanakkor rohamosan terjednek a különböző kártevők Magyarországon, ezért fontos a tudatos gazdálkodás, amivel megakadályozhatók akár a komoly inváziók is.

Hogyan lehet védekezni a madárinfluenza ellen? Mutatjuk, mit tehetnek a baromfitartók
Ahogy korábban az agrárszektor.hu beszámolt róla, egyre nagyobb méreteket ölt a madárinfluenza, és mostanra már Magyarországon is több megyében megjelent a szörnyű vírus. Éppen ezért kulcsfontosságúvá vált, hogy a magyar baromfitartók (bárhol is legyenek az országban) pontosan tisztában legyenek azzal, mik a teendőik, ha az ő telepükön is felüti fejét a gyilkos kór. Összegyűjtöttük, melyek a legfontosabb tudnivalók magáról a betegségről, illetve mutatjuk, hogyan lehet védekezni a madárinfluenza ellen.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?