Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.01. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.01. szombat

agrarszektor.hu
Az ország döntő részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az északkeleti határvidéken tartósan felhős körzetek is maradhatnak - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.02.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.02.01.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.02.01.) napon.

2020.02.01. szombat: Az ország döntő részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de az északkeleti határvidéken tartósan felhős körzetek is maradhatnak. Estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és az északi, északnyugati tájakon ekkor néhol már előfordulhat kisebb eső, záporeső. A nyugati, délnyugati szél több helyen megélénkül, elsősorban a délnyugati tájakon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 18 fok között alakul, de az északkeleti határvidék közelében ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 3 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Kezdetben északkeleten többfelé, máshol helyenként számítani lehet esőre, záporra, így csúszós útszakaszokra. Szombaton az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, inkább csak az esti óráktól fordul elő néhol eső az északi, északnyugati országrészben. A nyugati, délnyugati szelet sokfelé erős, néhol időnként viharos lökések kísérhetik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás okozhat migrént, álmatlanságot, vérnyomás-ingadozást. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.02. vasárnap: Az átmeneti csökkenést követően ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Hajnalban néhol, majd délutántól az ország északi felében szórványosan várható eső, zápor. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a Dráva-mentén 16, 17 fok is lehet.

2020.02.03. hétfő: A gyakori felhőátvonulások mellett csak kevés napsütés várható. Több helyen várható eső, zápor. A nyugati, majd a délnyugatira forduló szél időnként megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezek a génmódosított rovarok lehetnek a veszélyes kártevők legnagyobb ellenségei
A közönséges molylepkék genetikailag módosított változatai lehetnek a jövő hatékonyabb és fenntarthatóbb növényvédelmének eszközei. A jövő növényvédelmében szerepet kaphatnak a genetikailag módosított molyok is, legalábbis a Cornell Egyetem legfrissebb kutatása szerint.

Nagy megkönnyebbülés a hímnemű csirkéknek: a bezúzás többé nem opció
A francia mezőgazdasági miniszter, Didier Guillaume bejelentette, hogy 2021-től be fogják tiltani Franciaországban a hímnemű csirkék megsemmisítését. Emellett tilos lesz a malacok érzéstelenítés nélküli kasztrálása is. Az állatjóléti csoportok óvatosan üdvözölték a két bejelentést.

Hatalmas szenzáció: növényekkel küldtek jeleket az űrbe a tudósok
A növények felhasználásával állítottak elő energiát, majd láttak el elektromossággal különböző szenzorokat a tudósok, és ezek segítségével jeleket küldtek az űrbe. A műholdas kapcsolaton keresztül kommunikáló növényeket erőforrásként felhasználó készülék a maga nemében első a világon, jelentette ki az Európai Űrügynökség.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?