Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.16. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.16. vasárnap

agrarszektor.hu
Változó mennyiségű fátyolfelhőzet szűri a napsütést, a ködfoltok, illetve északkeleten, északon a rétegfelhőzet délelőtt feloszlanak - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.02.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.02.16.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.02.16.) napon.

2020.02.16. vasárnap: Változó mennyiségű fátyolfelhőzet szűri a napsütést, a ködfoltok, illetve északkeleten, északon a rétegfelhőzet délelőtt feloszlanak. Csapadék nem lesz. A déli szél sokfelé megélénkül, a Dunántúl északi felén megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő estére általában 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Általában száraz utakon autózhatunk, csapadék nem valószínű, ugyanakkor elsősorban az éjszakai, reggeli, kora délelőtti órákban több helyen számítani lehet párásságra, ködre. A déli szelet vasárnap sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás miatt felléphet fejfájás, álmatlanság. Csökkenhet a koncentráló-képesség. Nőhet a vérzésre való hajlam.

A következő napok várható időjárása

2020.02.17. hétfő: Fátyol- és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délnyugati, déli szél megélénkül, elsősorban a Dunántúl déli felén meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, északkeleten, északon lesz a hidegebb.

2020.02.18. kedd: Reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a délnyugati vidékek kivételével a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet és többórás napsütés várható. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor, amelyre nagyobb esély északkeleten van. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Friss híreink:

Áfonya-boom - Hódítanak a bogyós gyümölcsök
A bokron termő bogyós gyümölcsök, mint az áfonya, a málna, a ribizli vagy akár a homoktövis, töretlen népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében, így folyamatosan nő a termőterületük is, Németországban 7 év alatt megduplázódott.

Trump: most pedig jönnek a büntetővámok Európa ellen!
Washington március 18-ával 10-ről 15 százalékra emeli az európai Airbus repülőgépeket sújtó büntetővámot - jelentette be az amerikai kereskedelmi főtárgyaló, Robert Lighthizer hivatala (USTR) pénteken este. Washington korábban már azt is bejelentette, hogy büntetővámokkal sújt egyes európai termékeket is, köztük bort, sajtot, kávét, olívaolajat, konyhai eszközöket.

Begyűrűzött a koronavírus a gépgyártásba: a JCB elkezdte visszafogni a termelését
A mezőgazdasági gépgyártó óriásvállalat, JCB csökkentette a termelését és a munkaórákat a gyáraiban koronavírus kínai hatásai miatt. A cég operatív igazgatója közölte, hogy egyetlen munkavállalót sem fognak elbocsátani emiatt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02