Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.17. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.17. hétfő

agrarszektor.hu
A hajnali, reggeli órákban párás lesz a levegő, foltokban köd is képződhet, de ezek délelőtt mindenütt megszűnnek - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.02.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.02.17.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.02.17.) napon.

2020.02.17. hétfő: A hajnali, reggeli órákban párás lesz a levegő, foltokban köd is képződhet, de ezek délelőtt mindenütt megszűnnek. Napközben általában fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de helyenként alacsonyszintű felhőzet is megjelenhet az égen, viszont estétől fokozatosan megvatsagszik a felhőtakaró. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél a Dunántúl déli felén időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 3, 11 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Általában száraz utakon autózhatunk, csapadék nem valószínű, ugyanakkor elsősorban az éjszakai, reggeli órákban helyenként számítani lehet párásságra, ködre. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, főleg az Észak-, majd Dél-Dunántúlon erős lökések is kísérik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás miatt előfordulhat migrén, álmatlanság. Csökkenhet a koncentráló-képesség. Ingadozhat a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.02.18. kedd: Reggelig erősen felhős lesz az ég, majd a délnyugati vidékek kivételével a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Főként északon elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

2020.02.19. szerda: Eleinte kevés lesz a felhő, majd nyugat felől megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé várható eső, estétől északnyugaton néhol havas eső is lehet. A nyugati, délnyugati, estétől az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Figyelmeztető plakátok jelentek meg a magyar erdőkben: ezt minden túrázónak tudnia kell
Az afrikai sertéspestis (ASP) 2018 tavaszán jelent meg Magyarországon, és habár jelenleg is csak a vaddisznó állományban állapították meg a betegséget, számos figyelmeztetés, illetve megelőző intézkedés lépett azóta életbe. A vírus emberre nem veszélyes, és a legnagyobb károkat a piaci szereplőknek okoz, a lakosságnak sem árt tisztában lennie azzal, mi is ez a járvány pontosan, hogyan jutott be hazánkba, illetve számíthatnak-e bármilyen korlátozásra a kirándulók a magyar erdőkben.

Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: komoly változások jönnek Magyarországon
Ma délután tartotta szokásos évértékelő beszédét Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke szerint az ország jól néz ki, de még korai lenne aranykort kiáltani. Orbán Viktor nemcsak a klímaválságra tért ki beszédében, de a demográfiai és a gazdasági problémákat is megszólította.

Lesz genomszelektált, génszerkesztett növény Európában?
Erősödik a vita a növényvédelem és a biotechnológia körül. Tasos Haniotis, az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának főigazgató-helyettese az új nemesítési technikákat a mezőgazdasági károsítók elleni védekezés egyik módszereként fogja fel. Úgy véli, az éghajlatváltozás tempója miatt egyre több kártevővel és kórokozóval kell megküzdeni a termelésben, ami óhatatlanul a növényvédőszer-felhasználás növekedéséhez vezet, hacsak nem találunk más megoldást. Az ellenálló képesség gyors megtalálása és beépítése a faj minden egyedébe például ilyen módszer lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55