Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.20. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.20. csütörtök

agrarszektor.hu
Keleten is megszűnik az eső, csökken a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.02.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.02.20.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.02.20.) napon.

2020.02.20. csütörtök: Keleten is megszűnik az eső, csökken a felhőzet. A napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól a nyugati megyékben kezdődhet újabb felhősödés. Inkább csak a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Reggelig többfelé számítani lehet csapadékra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Általában eső, zápor várható, de a Dunántúli- és az Északi-középhegységben helyenként havas eső, északkeleten a magasabb részeken kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Csütörtök napközben inkább csak keleten, északkeleten lehet néhol futó zápor, a hegyekben esetleg hózápor. A DNY-i, majd ÉNY-i szelet sokfelé élénk, főleg az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg fronthatás megszűnik, de eleinte előfordulhat fejfájás, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabb lehet a reakció idő.

A következő napok várható időjárása

2020.02.21. péntek: Felhősáv vonul át kelet felé az országon, mögötte északnyugaton már reggel, a középső tájakon a déli órákra, délkeleten délután süt ki a nap, csökken határozottan a felhőzet. Ugyanakkor északkeleten estig többnyire erősen felhős maradhat az ég. Északkeleten, északon szórványosan várható eső, zápor, délnyugat felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye. A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, illetve viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten lesznek körzetek, ahol nem melegszik 3, 4 fok fölé a levegő.

2020.02.22. szombat: Növekvő, vastagodó magasszintű felhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, kis területen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

Friss híreink:

Ugrás előtt a rovarbiznisz: így lesz a légyből takarmány!
Nagy fejlődési ugrás várható a rovariparban, sorra hárulnak el előle a szabályozási akadályok is. A rovarokban ugyanis egyre többen meglátják az olcsó, hatékony és környezetkímélő fehérjetermelés lehetőségét. A PREGA-n jártunk, ahol a Grinsect mutatta be, hogyan dolgoznak a katonaléggyel, és mi mindenre használható.

Kiakadtak a környezetvédők: veszélyes technológiák terjedhetnek el a mezőgazdaságban
A Friends of the Earth Europe (FoEE) nevű civil szervezet arra szólította fel az Európai Bizottságot, hogy szabályozza az új technológiák használatával keletkező adatokat. Az NGO szerint csak így lehet elkerülni azokat a helyzeteket, hogy néhány globális nagyvállalat teljes és kizárólagos irányítást szerezhessen a mezőgazdaság és a komplett élelmiszerlánc felett.

Így permeteznek drónnal a Sauska Borászatban - Itt vannak az első tapasztalatok!
Kedden elkezdődött a precíziós gazdálkodás témakörét körüljáró, legnagyobb hazai konferencia, a PREGA. Ebben a cikkben a sokakat érdeklő drónos permetezésre térünk ki. A Sauska Borászatban azzal kísérleteztek, hogy milyen magasságban repülve, mekkora cseppmérettel érhetik el a legjobb fedettséget. A szántón szerzett tapasztalatoktól nagyon eltérő eredményeket kaptak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?