2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.23. vasárnap

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak rövid időszakokra süthet ki a nap - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.02.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.02.23.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.02.23.) napon.

2020.02.23. vasárnap: Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Elsősorban északkeleten, északon alakulhat ki elszórtan kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél az ország északi felén több helyen megerősödik, késő estétől viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között várható. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Általában száraz utakon autózhatunk, de az éjszaka második felétől É-n néhol, vasárnap délutántól főleg É-n, ÉK-n elszórtan számítani lehet esőre, záporra, így nedves útszakaszokra. A DNY-i szelet helyenként erős, vasárnap estétől az ÉNY-i szelet elsősorban É-n, ÉK-n sokfelé viharos lökések kísérik.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás okozhat fejfájást, szédülést. Nőhet a szervezet görcskészsége. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.24. hétfő: Fokozatosan csökken a felhőzet, de a nyugati, délnyugati tájak felhősebbek maradnak, másutt a gyorsan vonuló gomolyfelhők mellett napos idő várható. Reggelig több, napközeben egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, délutánra mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen erős vagy viharos lesz, az éjszaka során az északi megyékben, kiváltképp a magasabban fekvő vidékeken erősen viharos széllökések is lehetnek. Délután mérséklődik a szél, és este nyugaton már délnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

2020.02.25. kedd: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, emellett azonban délutántól fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, estétől északon helyenként eső, zápor már lehet. A délnyugati szél élénk vagy erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Friss híreink:

Így kaszálhatnak duplán a gazdák a napelemparkokkal: a termés sincs veszélyben
A klímaváltozás következtében növekszik a hőmérséklet és a perzselő napsütéses órák száma a nyári időszakban. Ez a bogyós ültetvényekben és a szántóföldi kultúrákban is jelentős károkkal, terméskieséssel és minőségromlással jár. A perzselő napsütésre különösen érzékenyek a málnaültetvények. A problémára tudunk egy jó megoldást.

Erősödik a magyar-francia együttműködés a Közös Agrárpolitika költségvetését illetően
Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese február 22-én Párizsban részt vett a nemzetközi mezőgazdasági szakkiállítás (SIA) megnyitóünnepségén, majd a francia állattenyésztési ágazat kiállítási standjainak megtekintésére szervezett hivatalos vásárbejáráson. Előzőleg kétoldalú egyeztetést folytatott az állattenyésztési ágazat előtt álló kihívásokról, a mezőgazdasági generációváltás és az öntözéses gazdálkodás jelentőségéről.

Magyar sajtok hódítanak a világon: mindenki odavan értük
Hihetetlen, de mostanra már Guineában, Új-Zélandon, vagy akár Jordániában is találkozhat magyar sajttal az odautazó. Ráadásul ha ez nem lenne elég több trendi londoni helyen, de a Kanári-szigeteken is kínálják a hazai termékeket.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu