Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.24. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.24. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.02.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.02.24.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.02.24.) napon.

2020.02.24. hétfő: Az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet. Délelőttől mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, késő délutántól erős szélre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Általában száraz utakon autózhatunk, de helyenként, éjszaka többfelé számítani lehet esőre, záporra, így nedves útszakaszokra. Hétfőn napközben már kicsi a csapadék esélye. A DNY-i szelet helyenként erős, éjjel, illetve hétfőn reggel, kora délelőtt az ÉNY-i szelet sokfelé viharos lökések kísérik, majd hétfőn napközben fokozatosan mindenütt mérséklődik, gyengül a légmozgás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás miatt nőhet a szervezet görcskészsége. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt.

A következő napok várható időjárása

2020.02.25. kedd: Fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délen több, északon kevesebb napsütésre számíthatunk. Napközben csapadék nem várható, estétől északon helyenként eső, zápor már előfordulhat. A délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

2020.02.26. szerda: Megvastagszik a felhőzet, többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, sokfelé alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati, nyugati szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 10 fok között valószínű, de délkeleten akár néhány fokkal enyhébb lehet.

Friss híreink:

Ennyit aratunk idén a búzától a szójáig - Van, amiből hasítani fogunk
Közzétette az Európai Gabona- és Takarmány-kereskedelmi Szövetség, a COCERAL idei első termésbecslését. A gabonafélékből általában kevesebb, az olajosokból több lehet a tavalyi mennyiségnél. A becslés országokra lebontva, részletesen vázolja miből, mekkora területen, milyen hozamok mellett mekkora összterméssel kalkulálnak.

Nagyon okos: mobilalkalmazás segíti az öntözés hatékonyságát
Új mobilos alkalmazást és öntözésirányító rendszert fejlesztenek a gazdáknak, hogy javítsanak a vízfelhasználás hatékonyságán. A Texas A&M AgriLife nevű mezőgazdasági program szakemberei egy olcsó, könnyen használható mobilalkamazást és egy hozzá tartozó öntözésirányító rendszert fejlesztenek a gazdáknak, hogy javítsák a vízfelhasználuk hatékonyságot, ezáltal folytathassák a gyapottermelést.

Nagy-Britannia: nyelvtudás nélkül csak az idénymunkás jöhet!
Első pillantásra úgy tűnik, hogy Nagy-Britannia törvényhozói a mezőgazdasági idénymunkáson kívül szinte minden kelet-európait kiutálnának az országból. A bevándorolni kívánók számára olyan pontozási rendszert vezetnének be, amelynek csak az angolul jól tudó, képzett és magas bérezésű külföldiek felelhetnek meg. Így akarják elérni, hogy a keleti blokk munkásai ne törjék le az angol bérszínvonalat. Az építőipar és a vendéglátás apokalipszisre készül.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?