Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.01. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.01. vasárnap

agrarszektor.hu
Napközben csak helyenként vékonyodhat, szakadozhat átmenetileg a felhőzet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.03.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.03.01.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.03.01.) napon.

2020.03.01. vasárnap: Napközben csak helyenként vékonyodhat, szakadozhat átmenetileg a felhőzet. Délelőtt még csak kevés helyen, délutántól nyugat felől viszont egyre többfelé várható eső. Élénk, sőt az Észak-Alföldön olykor erős lehet a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Eleinte általában száraz utakon autózhatunk, csapadéknak kicsi az esélye. Vasárnap kezdetben néhol, délutántól nyugat felől egyre több helyen számítani lehet esőre, záporra, így nedves, csúszós útszakaszokra. A déli, délnyugati szelet eleinte sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. Vasárnap főként az Észak-Alföldön erősödhet meg a szél.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge melegfront jellegű hatás miatt a különösen érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás.

A következő napok várható időjárása

2020.03.02. hétfő: A nap első felében átmenetileg másutt is csökken, majd délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Délelőtt még többfelé várható eső, de nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Estétől nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. A délnyugatira forduló szél élénk vagy erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 16 fok között valószínű, de a déli megyékben melegebb is lehet.

2020.03.03. kedd: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten lesz vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, a Tiszántúlon várható a kevesebb csapadék. A Dunántúlon az északi, északnyugati, másutt a déli, délkeleti szél erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok között alakulhat, az Alpokalján 7, délkeleten keleten 17, 18 fok is lehet.

Friss híreink:

Gyilkos féreg fenyegeti Magyarországot: már a szomszédban pusztít a ragadozó
Elképesztő ütemben terjed egy ragadozó laposféreg Európa nyugati részén, és valószínűleg már csak idő kérdése, hogy Magyarországon is megjelenjen. A kis talajlakóról egyelőre nem tudni, hogy hosszabb távon milyen károkat okozhat, aggodalomra ad azonban okot, hogy étlapján főleg csigák, földigiliszták és egyéb olyan puhatestűek szerepelnek, amelyek amellett, hogy őshonos fajok alapvető táplálékaiként szolgálnak, kulcsfontosságú szerepet játszanak a lebontásban is.

Ez fájni fog: kitiltották a magyar baromfit az oroszok
Oroszország megtiltotta a Komárom-Esztergom és Hajdú-Bihar megyéből érkező élő baromfi, keltető tojás, valamint a kész baromfi hústermékek importját a néhány hete Magyarországon is kirobbant madárinfluenza miatt. Ők már a sokadik ország, akik hasonló intézkedéseket tesznek, szintén korlátozásokat vezetett be ugyanis Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, a Fülöp-szigetek, Hongkong, Izrael, Japán, Kína, Kuvait, Tajvan és Szingapúr is a magyar baromfival, illetve baromfitermékekkel szemben.

Őrült tempóban fogyanak a tejesek: százával veszítik el a termelőiket a feldolgozók
Tavaly és idén is több mint 600 tejtermelővel csökkent a holland gigafeldolgozó, a FrieslandCampina kötelékében dolgozó üzemek száma. Nagy vetélytársa, a dán Arla sem járt jobban, egyik évben ezer, a másikban 500 partnert veszített. A változás mintegy harmada az üzemkoncentrációhoz, gazdaságmegszűnéshez köthető.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02