Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.06. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.06. péntek

agrarszektor.hu
Jórészt erősen felhős vagy borult időben lesz részünk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.03.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.03.06.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.03.06.) napon.

2020.03.06. péntek: Jórészt erősen felhős vagy borult időben lesz részünk. Nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, de az északi tájakon havas eső, az Északi-középhegység magasan fekvő részein (ideértve a Pilist és környékét is) pedig havazás is valószínű. Péntek késő délutánra, estére főként nyugaton már csökken a csapadékhajlam. A déli szelet már csak helyenként kísérhetik élénk széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az Északi-középhegységben és környékén alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Éjszaka nyugat felől egyre többfelé elered az eső, a hegyekben havas eső, hó is eshet. Pénteken napközben sokfelé várható csapadék, általában eső, de északkeleten havas eső, a hegycsúcsokon hó esik majd. A változatos csapadék miatt sokfelé számíthatunk csúszós, északkeleten síkos utakra. Éjszaka a Kisalföldön, napközben másutt is nehezíthetik az iránytartást erősebb széllökések.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a meleg-, mind pedig a hidegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2020.03.07. szombat: Vékonyodik, szakadozik a felhőzet, nyugaton több, keleten csak kevés napsütés várható. Keleten is egyre kisebb területen, délután inkább már csak a Tiszántúlon valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon sokfelé erős, másutt többnyire csak élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

2020.03.08. vasárnap: Kezdetben keleten többnyire erősen felhős időre számíthatunk, majd csökken a felhőzet, másutt már reggel kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés kezdődik. Késő délutántól nyugaton kiderül az ég. Főként keleten valószínű helyenként kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Friss híreink:

Traktorokkal is nyomulna az európai piacon az orosz RSM
Bár amerikai és európai alkatrészekből rakják össze, eddig jobbára csak a hazai piacot látta el a rosztovi RSM gyár traktorokkal. A Versatile orosz változata csak kombájn formájában érte el az Európai Uniót. Úgy tűnik, változtatni akarnak ezen.

Felkészült a magyar bankszektor az új közös agrárpolitikára? - Itt a válasz
A bankok és a gazdák helyzetéről, az új finanszírozási megoldásokról, az agrárpiac előző költségvetési ciklusáról és az új Közös Agrárpolitikáról, annak beruházásokra és hitelezésekre gyakorolt hatásairól beszélgettek a szakemberek a Portfolio Agrárium 2020 konferencián. Emellett értékelték a régi és az új KAP-ot, valamint szó esett a Vidékfejlesztési Program tapasztalatairól és a bankszektor az agráriumban betöltött jövőbeli szerepét is megvitatták.

Ezek most a világ csúcskombájnjai: óránként száz tonnákat hoznak le a tábláról
A mai gabonakombájnok elképesztő hatékonysággal, tárolásra alkalmas tisztasággal, minimális szemtöréssel takarítják be a szemesterményeket. Alábbiakban a világ öt szériában gyártott, legnagyobb teljesítményű gabonaarató-cséplő gépét mutatjuk be, köztük a betakarítási világrekordot tartó típust is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?