Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.13. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.13. péntek

agrarszektor.hu
Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délután észak felől csökken a felhőzet, és lassan megszűnik a csapadék - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.03.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.03.13.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.03.13.) napon.

2020.03.13. péntek: Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délután észak felől csökken a felhőzet, és lassan megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, gyakran meg is erősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Ma alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedésmeteorológia feltételei, az ország északkeletei felén erős, olykor viharos lesz a DNy-i szél. Pénteken hidegfront érkezeik, amelyből többfelé várható csapadék, ezért nedvessé válik az útburkolat, az északnyugati szél nagy területen lesz erős, időnként viharos.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront érkezik, így az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.03.14. szombat: Napközben a gomolyfelhők mellett megnövekvő magas- majd középszintű felhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem valószínű (a nyugati, délnyugati határvidéken egy-egy zápor nem zárható ki). Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

2020.03.15. vasárnap: Reggelre elvékonyodik, feloszlik a magas- és középszintű felhőzet. Napközben derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A szél északkeletiről keletire, délkeletire fordul, többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Friss híreink:

Sosem volt még ennyire egyszerű a kártevők elleni védekezés: ez a trükk működik
Itt a március, ami sokaknál egyet jelent a dughagyma elültetésével, ahhoz ugyanis, hogy már nyáron friss vöröshagymát tudjunk betakarítani, ezt a feladatot bizony most kell elvégeznünk. Van azonban egy kártevő, ami sok kertész életét megnehezíti, ez pedig a hagymalégy, amely ha nem figyelünk, egész ültetvényeket képes elpusztítani. Van azonban egy nagyon egyszerű módszer, amellyel távol tarthatjuk a rovart a hagymától, ez pedig az, ha megfelelő növénytársítást alkalmazunk a kertben. Mutatjuk, mit érdemes a hagyma mellé ültetnünk annak érdekében, hogy a hagymalégy messzire elkerülje azt.

Az ukránok profitálnak a lengyel madárinfluenzából
Erősen visszafogja Európa csirkehús-előállításának növekedését az a tény, hogy éppen a legnagyobb termelőnél, Lengyelországban azonosították 18 telepen a magas patogenitású madárinfluenza-vírust. Az import nagyobb mértékben nőhet, mint a termelés, amiből megint Ukrajna profitálhat.

Bekövetkezett: a koronavírus befagyasztotta a határokat - Mi lesz az áruforgalommal?
Olaszország a teljes országra kiterjedő karantént rendelt el, Ausztria és Szlovénia is lezárta határait a vírusgócból érkezők előtt. Az áruforgalom azonban még működik - elvileg. A gyakorlatban a szállítmányozás minden pontján szükség van az emberekre. Most a rakodókon és a sofőrökön múlik minden. Hazai körkép következik.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?