2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.14. szombat

Több-kevesebb napsütésre számíthatunk, amelyet az egyre többfelé megjelenő magas-, valamint középszintű felhőzet szűrhet, zavarhat - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.03.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.03.14.) napon!
 
 

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.03.14.) napon.

2020.03.14. szombat: Több-kevesebb napsütésre számíthatunk, amelyet az egyre többfelé megjelenő magas-, valamint középszintű felhőzet szűrhet, zavarhat. Csapadék nem várható. Nagy területen megélénkül, gyakran meg is erősödik az északnyugati szél, amely késő délutántól egyre többfelé északkeletire fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul. Késő estére -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Ma egy hidegfront miatt néhol erős északnyugati széllökésekre számíthatunk, de csak kevés helyen lehet nedves a burkolat. Holnap már nem várható a közlekedést negatívan befolyásoló időjárási tényező.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyengülő hidegfronti hatás várható, szárazabb, frissebb levegő érkezik, kisüt a nap. Reumatikus panaszok még előfordulhatnak.

A következő napok várható időjárása

2020.03.15. vasárnap: Reggelre elvékonyodik, feloszlik a magas- és középszintű felhőzet, és napközben túlnyomóan derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A szél északkeletiről keletire, délkeletire fordul, többfelé megélénkül, az Alföldön helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között alakul, de a szélvédett, fagyzugos helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

2020.03.16. hétfő: Többnyire derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Friss híreink:

Áll a víz a földön? Így tehető művelésre alkamassá a tábla
Elfelejtettük már a 2010-es árvizet és belvizet, így aztán sokakat meglepetésként ér, ha ismét áll a földeken a víz. Az autóutak és vasúti töltések mentén márciusban mindennapi látvány, hogy sekély tórendszerek alakulnak ki. Sokfelé a talaj kötöttsége miatt képtelen elszivárogni a víz, míg másutt a lejtésviszonyok nem ideálisak. Drénezéssel, vízelvezető árkok létesítésével és a csatornák tisztán tartásával nagyságrendekkel jobb lenne a helyzet, volna esély elvetni a tavaszi árpát is.

Elfogyott a kézfertőtlenítő a boltokból? Így készítsd el otthon, fillérekből
A koronavírus-járvány megjelenése miatt egyre fontosabb szerepet kap a betegséggel szembeni védekezés, a legtöbben sokkal nagyobb figyelmet fordítanak a megfelelő kézmosásra, kézfertőtlenítésre. Sok boltban már alig találni kézfertőtlenítőt, nem kell azonban pánikba esni, hiszen mindössze néhány összetevőből bárki elkészítheti magának otthon is.

Kapkodnak a magyar dióért a világban, de Románia így is leköröz minket
Egyre bővül a magyar diótermő terület és a termés minőségére sincs kifogás. A magyar dió a világ egyik legjobban értékesíthető portékája. Kár, hogy jobbára csak héjában tudjuk eladni. Sokszor lenézett román szomszédaink eközben Európa legnagyobb diótermelőjévé nőtték ki magukat, akik inkább dióbelet és nem héjas diót forgalmaznak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu