Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.23. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.23. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de délelőtt főként északnyugaton még lehet néhány órás napsütés, valamint délután északkeleten is szakadozhat átmenetileg a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.03.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.03.23.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.03.23.) napon.

2020.03.23. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de délelőtt főként északnyugaton még lehet néhány órás napsütés, valamint délután északkeleten is szakadozhat átmenetileg a felhőzet. Az Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon többfelé, északabbra kevesebb helyen várható havazás, hószállingózás, amely napközben helyenként havas esőbe is átválthat. Az északkeleti, északi szelet erős, az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, továbbá a Nyugat-Dunántúl környékén viharos lökések kísérik. A déli tájakon a szél néhol hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -3 és +2 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka inkább csak helyenként alakulhat ki hózápor, majd hétfőn reggeltől elsősorban az Alföldön, illetve a Dél-Dunántúlon már többfelé várható havazás, néhol átmeneti havas eső. Az északkeleti szelet erős vagy viharos széllökések kísérik, így iránytartási problémák is felléphetnek. A déli tájakon néhol hófúvás is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható, de marad a hideg, télies idő, a fokozattan érzékenyeknél görcsös panaszok, fejfájás előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2020.03.24. kedd: Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északi, északkeleti megyékben szakadozottabb lehet a felhőzet, helyenként akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az ország déli felén többfelé, északabbra kevesebb helyen valószínű havazás. Az északkeleti szelet többfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +8 fok között várható.

2020.03.25. szerda: Többnyire erősen felhős vagy borult marad az ég, de északkeleten, keleten szakadozottabbá válhat a zárt felhőzet. Többfelé várható csapadék, kezdetben általában havazás, majd főleg a Dunától keletre - mielőtt megszűnik a csapadék - havas eső, eső is. A keleti, északkeleti szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között várható.

Friss híreink:

Koronavírus: új jogszabályokkal védenék a magyar agráriumot
Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös javaslatcsomagot juttatott el a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport számára, azt követően, hogy a kamara szakmai elemzést készített a koronavírus agrárgazdaságra gyakorolt várható hatásairól, illetve kockázatairól - tájékoztatta az agrárszektor.hu-t Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Hozzátette, a gazdálkodók likviditási nehézségeinek és adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében a javaslatok közül többől már a napokban jogszabály születhet. Az elnökkel többet között arról is beszélgettünk, mely ágazatokat érintheti a legsúlyosabban a koronavírus, milyen hosszú távú hatásai lehetnek a járványnak, illetve megtudtuk, milyen megoldási javaslatokat dolgozott ki a kamara.

Itt a John Deere nagy dobása: a régebbi gépeket is bekapcsolja a precíziós mezőgazdaságba
A John Deere által kifejlesztett AutoTrac Controller 300 precíziós vezérlést kínál a régebbi és újabb gépek széles skálájának. A csomag egyelőre még csak a traktorok számára elérhető, de a cég az év során más mezőgazdasági járművek számára is elérhetővé fogja tenni.

Élet a koronavírus után: újraindult a termelés a nagy dróngyártónál
A kínai dróngyártó, a XAG folytatja a mezőgazdasági drónok előállítását, hogy eleget tudjon tenni az igényeknek a mezőgazdasági idény során. Ahogy a koronavírus terjedése egyre lassul Kínában, az ország ismét elkezdett dolgozni, hogy beindítsa a gazdaságot. A XAG az első mezőgazdasági technológiai cég, amely megkapta az államtól az engedélyt a munkamenet újbóli felvételére.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?