Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.05. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.05. kedd

agrarszektor.hu
Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd észak felől szakadozik a felhőzet és kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.05.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.05.05.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.05.05.) napon.

2020.05.05. kedd: Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd észak felől szakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Több helyen számíthatunk kisebb esőre, záporra. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb környezetében, északkeleten, illetve keleten helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél az északi megyékben erősödik meg, néhol viharos széllökések is lehetnek, továbbá zivatarok környezetében is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 20 fok között valószínű. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás miatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Erősödik a szervezet görcskészsége, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet.

A következő napok várható időjárása

2020.05.06. szerda: Reggel még nagyrészt derült idő várható, majd észak felől megnövekszik a felhőzet: a Dunántúlon szakadozott felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, keletebbre többnyire erősen felhős lesz az ég. Az ország északkeleti harmadán több helyen alakulhat ki eső, zápor, a Dunántúlon ugyanakkor nem várható csapadék. Az északnyugati, északi szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de főként a szélvédett Nyugat-Dunántúlon és az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

2020.05.07. csütörtök: Nagyrészt derült vagy gyengén gomolyfelhős időre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a kevésbé szeles helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Friss híreink:

Nem fogynak a műtrágyák, de növényvédő-szerekből annál többet vesznek a gazdák
Márciusban közel 20 százalékkal kevesebb műtrágyát adtak el a forgalmazók Magyarországon, mint egy hónappal korábban. Ugyanakkor 2020 első negyedévében több mint 4 százalékkal több műtrágyát értékesítettek mint 2019 azonos időszakában.

Pokollá teszik a kertészek életét ezek a növények: így szabadulhatsz meg tőlük
A legtöbb kertész számára lehetetlen vállalkozásnak tűnik a gyomokkal és gazokkal szembeszállni, pedig nem reménytelen a helyzet. A tarackbúza az egyik legelterjedtebb gyomnövény a Kárpát-medencében, de ha résen vagyunk, akkor nem lehetetlen kiírtani.

Ez durván megéri: hiánypótló eszközt fejlesztett a gazdáknak egy holland cég
Megfizethető árú, külső szenzoros okosplatformot dobott piacra a Farm21 nevű holland start-up cég. A szenzortelepek darabonként 79 euróba, azaz alig több mint 28 ezer forintba kerülnek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?