2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.07. csütörtök

A Dunántúlon napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel, a Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csapadék napközben ott sem valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.05.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.05.07.) napon!
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.05.07.) napon.

2020.05.07. csütörtök: A Dunántúlon napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel, a Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csapadék napközben ott sem valószínű. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lesz. Késő estére 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A sokfelé szeles idő okozhat kisebb panaszokat, ronthatja hőérzetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.05.08. péntek: A megnövekvő fátyolfelhőzet mellett szűrt napsütésre számíthatunk, emellett a Tiszántúlon gomolyfelhők is lehetnek az égen. Csapadék nem várható. A délies szél csak kevés helyen élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható.

2020.05.09. szombat: A vastag fátyolfelhőzet és a több helyen megjelenő középszintű felhők mellett többórás szűrt napsütés várható. A nap vége felé a Nyugat-Dunántúlon előfordulhatnak kisebb záporok. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a fagyzugokban pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezek a módszerek tényleg működnek: ennyire egyszerű a pockok elleni védekezés
Amióta az ember mezőgazdasági növénytermesztést folytat, azóta vívja végtelen háborúját a kórokozók és kártevők különféle fajai ellen. A szántóföldi növények egyik legismertebb és legádázabb károsítója pedig nem más, mint az apró, egész évben aktív mezei pocok. A mezei pockok ellen többféleképpen lehet védekezni, léteznek mechanikai, biológiai és kémiai módszerek is az irtásukra. Idén pedig minden lehetséges módszerrel gyéríteni kell a populációjukat.

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 áprilisában a magyar gazdák több mint 20 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 negyedik hónapjához képest pedig közel 21 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a John Deere volt, amelyből 67-et adtak el a hónapban, egy évvel korábban azonban 69-et. A népszerűségi listán második a Claas, a harmadik pedig a New Holland volt az év negyedik hónapjában, 2019-hez képest azonban látványosan csökkent a New Holland és a Fendt márkák népszerűsége áprilisban.

Mélypontra süllyedtek a műtrágyaárak - Mi jöhet a járvány után?
Megközelítették a mélypontot az európai nitrogénműtrágya árak, ezért a nyári és ősz eleji időszakban további csökkenés helyett árstagnálás, illetve enyhe áremelkedés valószínűsíthető. A koronavírus terjedése a magyar piacon nem okozott műtrágya-ellátási gondokat, és a hazai termelők a tapasztalatok szerint nem kezdtek pánikvásárlásokba sem. Ezért a járvány remélt lecsengése után szakértők az év végére a beszerzések élénkülését vetítik elérő, amely újra érzékelhető árnövekedéshez vezethet a műtrágyapiacon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu