Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.09. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.09. szombat

agrarszektor.hu
Változó vastagságú, elsősorban magasszintű felhőzet szűri hol jobban, hol kevésbé a napsütést, illetve többnyire kevés gomolyfelhő is képződik - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.05.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.05.09.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.05.09.) napon.

2020.05.09. szombat: Változó vastagságú, elsősorban magasszintű felhőzet szűri hol jobban, hol kevésbé a napsütést, illetve többnyire kevés gomolyfelhő is képződik. Az ország túlnyomó részén csapadék nem lesz, délutántól a Dunántúl nyugati tájai fölé sodródhat be egy-egy zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Késő estére általában 11 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg jellegű fronthatás várható. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napok várható időjárása

2020.05.10. vasárnap: Változó vastagságú magasszintű felhőzet szűri a napsütést, emellett többnyire kevés gomolyfelhő is képződik. Északon egy-egy zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A délies szél megélénkül, elsősorban délnyugaton többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

2020.05.11. hétfő: A nap első felében napos, fátyolfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől erőteljesebb felhősödés kezdődik, és a késő délutáni, esti óráktól elszórt jelleggel már kialakulhat zápor, (akár heves) zivatar. A délnyugati, déli szelet erős, főként a Dunántúl északi felén többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben jobbára 21 és 25, keletebbre 26 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Lopakodó traktorok, illedelmes szarvasmarhák: ez lehet a jövő útja
Komolyan vissza lehetne fogni a mezőgazdasági ágazat üveghatásúgáz-kibocsátását, ha az emberiség zéró kibocsátású erő- és munkagépeket használna, ha létre tudna hozni olyan haszonállatokat, amelyek kevesebb metánt termelnek, valamint ha a jelenlegi szintnél jobban alkalmazná az új technológiákat. Ebben a három pontban látja a fenntarthatóság zálogát a McKinsey nemzetközi tanácsadó cég.

Nagy István: ma még nem lehet megmondani, mekkora kiesést okoz a koronavírus
Minden nap újabb veszteségeket okoznak a hazai agráriumnak a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi és egyéb korlátozások, az eredményes védekezés és a gazdaság újraindítása viszont csökkenti a károkat - nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Nagy István agrárminiszter. A kormány a gazdaságvédelmi akcióterv érdekében az agrártárca idei költségvetéséből is csoportosított át forrásokat, de a nemrég elhatározott, 25 milliárd forintos új élelmiszergazdasági válságkezelő csomaggal az ágazat összességében több támogatáshoz juthat. A járvány piaci következményei és más körülmények is jelentős hatással lehetnek az agrárgazdaság idei kibocsátására és külkereskedelmi eredményeire, de Nagy István szerint a várható éves teljesítményről ma még felelőtlenség lenne találgatásokba bocsátkozni.

Ütős tippek kertészeknek: ezekkel a trükkökkel rengeteg időt és pénzt takaríthatsz meg
A legtöbb ember számára költségesnek, és borzasztóan munkaigényesnek tűnhet egy kert fenntartása, sokan talán ezért sem vágnak bele a saját veteményes kialakításába. Nem feltétlenül kell azonban mindent méregdrágán beszerezni, hiszen rengeteg olyan bevált házi praktika létezik, amellyel például növelhetjük a talajunk tápanyagtartalmát, távol tarthatjuk a növényeinktől a kártevőket, de arra is léteznek trükkök, hogyan turbózzuk fel zöldségeink és gyümölcseink terméshozamát. Összegyűjtöttük a 10 legütősebb házi fortélyt, amit minden kertésznek ismernie kell.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?