Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.17. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.17. vasárnap

agrarszektor.hu
Kezdetben túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, majd délután északnyugat felől lassan vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, inkább már csak keleten valószínű csapadék - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.05.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.05.17.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.05.17.) napon.

2020.05.17. vasárnap: Kezdetben túlnyomóan borult idő lesz, és sokfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat, majd délután északnyugat felől lassan vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, és egyre kevesebb helyen, inkább már csak keleten valószínű csapadék. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, egy-egy erősebb zápor környezetében lehet csak átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos keleti tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb várható. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Napközben megszűnő meleg fronthatás okozhat problémákat, fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot, teljesítőképesség csökkenést tapasztalhatunk.

A következő napok várható időjárása

2020.05.18. hétfő: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és változó mennyiségű - inkább délen a több - fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

2020.05.19. kedd: Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, így északon több, délen kevesebb napsütésre van kilátás. Az ország déli felén elszórtan, északabbra néhol valószínű kisebb eső, zápor, egy-egy zivatar. A többnyire északias szél nagy területen élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Friss híreink:

Itt vannak a gazdaságvédelmi akcióterv legújabb, agráriumot érintő intézkedései
Megjelent a Kormány rendelete a Magyar Közlönyben, amely a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a veszélyhelyzet ideje alatt egyes agrárszabályozási tárgyú rendelkezések eltérő alkalmazásáról szól. A rendeletben szó van többek között a tej- és tejtermékágazatban a termelési tervekre vonatkozó, valamint a burgonyaágazatban a piac stabilizálására irányuló megállapodások és határozatok engedélyezéséről.

Megszólalt a szakértő: nem túl rózsás a helyzet akácmézfronton, de van még remény
Az idei tavasz nem volt túl kegyes a gazdákhoz, de a méhészekhez sem. A szeszélyes időjárás, az éjszakai fagyok és a nappali hidegek nemcsak a gyümölcsösöket károsították, de a méhek aktivitására is hatással voltak. Márpedig ha nem repülnek a méhek, nem lesz beporzás, ami a növények fejlődésén túl az idei méztermésre is hatással lesz. A Mindent a mézről blog azt a kérdést járta körül, hogy vajon lesz-e idén akácméz, és ha igen, mekkora mennyiségben?

Nincs megállás: ezek a kártevők most komoly pusztítást végezhetnek a földeken
Az elmúlt időszakban folytatódott a késő tavaszias, kellemesen meleg időjárás, melyet időnként egy-egy betörő hidegfront szakított meg. A nappalok az évszaknak megfelelően alakultak, míg éjszakánként több alkalommal is 5 Celsius fok körülire csökkent a hőmérséklet. Jelentősebb mennyiségű csapadék továbbra sem esett, így maradt az országos szárazság. A tartós csapadékhiány jelei mind több növényen mutatkoznak, az alsó levelek sárgulása, valamint az egyenetlen és vontatott kelés, illetve növényfejlődés formájában, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?