Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.23. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.23. szombat

agrarszektor.hu
Fokozatosan keleten is megnövekszik a felhőzet, országszerte erősen felhős idő lesz a jellemző - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.05.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.05.23.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.05.23.) napon.

2020.05.23. szombat: Fokozatosan keleten is megnövekszik a felhőzet, országszerte erősen felhős idő lesz a jellemző. Napközben nyugaton és középen lehet eső, késő estétől északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként viharos széllökésekkel, esetleg felhőszakadással kísért zivatarok is kialakulhatnak. Napközben a keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. Késő este a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 15 és 24, késő este 12 és 17 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg-, majd estétől hideg fronthatás várható. Fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság többeknél előfordulhat.
Csökken a teljesítőképesség.

A következő napok várható időjárása

2020.05.24. vasárnap: Éjszaka, reggel erősen felhős idő lesz többfelé esővel, záporral, főként délkeleten néhol zivatarral, majd északnyugat felől gyorsan felszakadozik a felhőzet, és napközben az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő esz, és már csak helyenként lehet záporeső. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel és délelőtt viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

2020.05.25. hétfő: Délelőtt felhős lesz az ég, majd gomolyosodik a felhőzet, eleinte kevesebb, délután több napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben ismét nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Friss híreink:

Szupergyorsan növő zöldségek, amelyek bárhol megteremnek
Nem mindenkinek van elég türelme a kertészkedéshez, és sokan képtelen kivárni, amíg egy-egy zöldség beérik. Nem kell azonban lemondaniuk nekik sem az ültetés és növénygondozás öröméről, akadnak ugyanis olyan zöldségek, amelyek nagyon rövid idő alatt termést hoznak, és akár néhány hét alatt teljesen kifejlődnek. Összegyűjtöttük a 7 leggyorsabban növekvő, és akár a teraszon egy cserépben is felnevelhető zöldséget.

Nagy István: az európai mezőgazdaság halálos ítélete is lehet a Bizottság új stratégiája
Megoldhatatlan feladat elé állítja a gazdákat az Európai Bizottság által bemutatott Termőföldtől az asztalig, valamint a Biodiverzitás stratégia, az abban foglaltak pedig nem csak, hogy nem teremtenek lehetőséget a gazdáknak, de egyenesen az európai mezőgazdaság jövőjét fenyegetik. Előzetes elemzések szerint a javasolt intézkedések az európai mezőgazdasági termelés 15 százalékos csökkenéséhez vezetnek majd - mondta az MTI-nek Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető megerősítette, hogy a hazai, és az európai mezőgazdasági szakmai szervezetek álláspontja szerint is az európai mezőgazdaság jövőjét veszélyezteti Brüsszel a javaslataival.

Koronavírus: újabb intézkedésekkel segítik a magyar gazdálkodókat
A napokban a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretein belül a korábbi intézkedéseket követően újabb, a hazai agrárvállalkozások számára segítséget nyújtó intézkedés született, megjelent ugyanis az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) Krízis Agrárgarancia Programja - tájékoztatta az Agrárszektort Herczegh András, a cég ügyvezető igazgatója. Mint mondta, az új konstrukció részeként az alapítvány a mikro-, kis- és középvállalkozások, köztük az őstermelők és családi gazdálkodók ügyleteihez 2020. december 31. napjáig 90%-os készfizető kezességet is vállal. Az ügyvezető igazgatóval többek között arról beszélgettünk, hogy a koronavírus-válság alatt milyen kedvezményes finanszírozási lehetőségek közül választhatnak a hazai agrárvállalkozások.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13