Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.28. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.28. csütörtök

agrarszektor.hu
A több órás napsütés mellett ma is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de szerdához képest némileg kevesebb helyen - szórványosan - valószínű záporeső, illetve zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.05.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.05.28.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.05.28.) napon.

2020.05.28. csütörtök: A több órás napsütés mellett ma is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de szerdához képest némileg kevesebb helyen - szórványosan - valószínű záporeső, illetve zivatar. Ugyanakkor a nyugati határ menti megyék fölé zártabb felhőtakaró húzódhat, ott csak keveset süthet a nap. A csapadékot aprószemű jég és viharos szél kísérheti. A gyakran élénk északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik. A hőmérséklet kora délután 17 és 23 fok között valószínű, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős nyugati tájakon mérhetik. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A több helyen megerősödő szél okozhat panaszokat: fejfájást, ingerlékenységet.

A következő napok várható időjárása

2020.05.29. péntek: A (döntően) néhány órás napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északi szél megélénkül, többször meg is erősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

2020.05.30. szombat: A gyakorta megnövekvő gomolyfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan fordulhat elő záporeső, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik, zivatar körül viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ellepték a kertet a levéltetvek? Így lehet a legolcsóbban megszabadulni tőlük!
A levéltetvek a szántóföldek, a gyümölcsösök és a kertek ádáz kártevői, amelyek - hathatós védekezés híján - képesek hihetetlen mértékben elszaporodni a növényeken, és óriási károkat okozni. Hétről hétre növényorvosok és növényvédelmi szakemberek foglalkoznak vele, hogyan és mit lehet tenni ellenük.

A növényvédő szerek piacát is megakasztotta a brutális szárazság
Sokkal kevesebb gombaölő és rovarölő szert vásároltak a termelők idén áprilisban, mint tavaly ugyanekkor, ami részben annak köszönhető, hogy hetek óta brutális szárazság uralkodik Magyarországon. A műtrágyaforgalom is visszaesett, mintegy a negyedével kevesebbet adtak el a forgalmazók az év negyedik hónapjában, mint márciusban.

Elfagyott a magyar gyümölcs java: ez kerülhet helyette a boltokba
Szinte minden gyümölcsfajból kisebb vagy nagyobb mennyiségű importra fog szorulni idén Magyarország, köszönhetően a kemény fagyoknak, amelyek az utóbbi hetekben érték az ültetvényeket - tájékoztatta az Agrárszektort Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet alelnöke. Hozzátette, mivel az idei gyümölcstermés egyike lesz az eddigi leggyengébb éveknek, ezért a hazai kínálat egyértelműen nagyon szűkös lesz. A brutális terméskiesés miatt ráadásul biztos, hogy az elmúlt 5-10 évben megszokott árintervallum felső harmadában fognak majd mozogni az árak 2020-ban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?