Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.15. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.15. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.06.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.06.15.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.06.15.) napon.

2020.06.15. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Néhol megélénkül, északnyugaton időnként megerősödik az északnyugati szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon 19, 20 fok sem kizárt. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem éri el térségünket. Ugyanakkor kellemetlen lehet a sok helyütt fülledt levegő. A napos tájakon erős lesz az ultraibolya sugárzás.

A következő napok várható időjárása

2020.06.16. kedd: Általában közepesen és erősen felhős lesz az ég. A Dunától keletre valamint a Dunántúl keleti felén többfelé, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. Keleten helyenként felhőszakadás is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul.

2020.06.17. szerda: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Keleten többfelé, másutt elszórtan alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik, a keleti megyékben ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Önjáró csodamasina: igazi gépszörnyet szabadítanának a földekre a kanadaiak
Egy módosított önműködő DOT Power Platform állt munkába Kanada keleti részében. A rendszer kezelői nagyon elégedettek annak eddigi teljesítményével, és elszántan dolgoznak azért, hogy a kanadai gazdák érdeklődését is felkeltsék a moduláris munkagép iránt.

Áldás és átok volt a sok eső: már nemcsak a kártevők pusztítanak a gyümölcsösökben
Az első nyári hónap időjárását a nagyfokú változékonyság jellemezte. Egymást érték az időjárási frontok, sok helyen, de nem országosan viharral kísért csapadékzónák követtek egymást. Érzékelhető mennyiségű csapadék csak kevés helyen esett, másutt csupán néhány milliméter jutott. A felhőszakadással kísért csapadékzónákban előfordult jégeső is. Az országos aszály nem szűnt meg, legfeljebb kicsit enyhült. A jelentősebb csapadékot kapott körzetekben a gombabetegségek terjedése felgyorsult, másutt inkább a rovarkártevők okoznak gondot, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

Döntött a bíróság: megvan, kik felelősek a 2017-es európai fipronil-botrányért
Újabb fordulóponthoz ért a fipronil-botrány, amely 2017-ben és 2018-ban rázta meg az Európai Unió baromfi- és tojáságazatát. Arnhemben a holland bíróság kimondta, hogy két vállalkozás felelőssége állapítható meg a tiltott hatóanyagot tartalmazó rovarirtó szer forgalmazását illetően. A panaszosoknak megítélendő kártérítésről a bíróság az ügy egy későbbi szakaszában fog határozni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?