Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.16. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.16. kedd

agrarszektor.hu
A nap első felében még többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.06.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.06.16.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.06.16.) napon.

2020.06.16. kedd: A nap első felében még többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak helyenként és rövid időre szakadozhat fel a felhőtakaró. Délutántól azonban gomolyosodik a felhőzet, és a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap. Több helyen valószínű eső, zápor, az ország keleti felében zivatar is. A Dunántúlon az északnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések. Intenzívebb záporok, zivatarok környezetében erős, akár viharos lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás miatt előfordulhat fejfájás, szédülés. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás, asztmatikus rohamok léphetnek fel.

A következő napok várható időjárása

2020.06.17. szerda: Eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken és gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Többfelé várható csapadék: a Dunántúlon eső, zápor valószínű, a Dunától keletre zivatar, felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

2020.06.18. csütörtök: Éjszakára átmenetileg erősen felhőssé válik a levegő, majd napközben gomolyosodik, csökken a felhőzet. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Meglepő megoldást találtak a mezőgazdaságban tomboló munkaerőhiányra a britek
A brit gazdák számos új, robot alapú és automata rendszert terveznek kipróbálni ebben a szezonban az epret, almát, áfonyát, salátát és brokkolit termelő gazdaságokban. Nagy-Britanniában az agráriumban tapasztalható, egyre növekvő munkaerőhiány orvoslására egy új mezőgazdasági-élelmiszeripari konzorcium jött létre, amely a zöldségek és gyümölcsök betakarítása során alkalmazható robotok és automata megoldások használatát szeretné felgyorsítani.

Koronavírus: az uniós sertéshús-termelést még a járvány sem tudta megakasztani
2020 márciusában az Európai Unió vágóhídjai mintegy 2 millió tonna sertéshúst állítottak elő, és 600 ezer tonna marhahúst. Ez az egy évvel korábbi, azonos időszakhoz képest 3,3%-os növekedést jelentett a sertéshús termelésében, és egy enyhe, 0,4%-os visszaesést a szarvasmarhahús-termelés tekintetében.

Önjáró csodamasina: igazi gépszörnyet szabadítanának a földekre a kanadaiak
Egy módosított önműködő DOT Power Platform állt munkába Kanada keleti részében. A rendszer kezelői nagyon elégedettek annak eddigi teljesítményével, és elszántan dolgoznak azért, hogy a kanadai gazdák érdeklődését is felkeltsék a moduláris munkagép iránt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?