Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.20. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.20. szombat

agrarszektor.hu
A Dunántúl nagy részén, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön felhős idő valószínű, másutt viszont a kevesebb felhő mellett kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.06.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.06.20.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.06.20.) napon.

2020.06.20. szombat: A Dunántúl nagy részén, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön felhős idő valószínű, másutt viszont a kevesebb felhő mellett kisüthet a nap. Összességében több helyen várható csapadék: a Dunántúlon inkább eső, zápor, máshol záporok, zivatarok. Az északnyugati, nyugati szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén erős, időnként viharos lesz. Zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. Késő estére 14 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront jellegű hatás miatt nőhet a szervezet görcskészsége. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők.

A következő napok várható időjárása

2020.06.21. vasárnap: Éjszaka észak felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Nappal csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, keleten, északkeleten zivatar is. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, a Balaton és a Fertő környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19, 25 fok között alakul, de egy-egy helyen 26, 27 fok sem kizárt.

2020.06.22. hétfő: A gyakran változó felhőzet mellett főleg a Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap. Főleg a Dunától keletre lehet csapadék: ott több helyen is várható záporeső, zivatar. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, a Dunántúlon gyakran lesz viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.

Friss híreink:

Fájdalmas veszteség: több ezer liter almabor semmisült meg egy tűzben
Elektromos hiba miatt gyulladhatott ki egy gazdaság a közelmúltban Nagy-Britanniában. A két és fél napig tartó tűzvészben leégett két gazdasági épület, egy üzlethelyiség, és mintegy 5 ezer liter cider veszett oda.

Özönlik a lengyel baromfihús Magyarországra: de akkor hova kerül a hazai?
Több mint 25 százalékkal, közel 23 ezer tonnára emelkedett Magyarország baromfiimportja 2020. január és március között az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A csirkehús beszállítása 42 százalékkal, a pulykahúsé pedig csaknem 32 százalékkal nőtt. A legtöbb baromfihús Lengyelországból, Romániából és Ausztriából érkezett hazánkba. Az árakkal kapcsolatban elmondható, hogy habár az Európai Unióban egy százalékkal csökkent az egész csirke átlagára 2020 első öt hónapjában, Magyarországon ezzel szemben 4,6 százalékkal 508 forint/kilogrammra emelkedett.

Bombabiztos trükk kertészeknek: így termesztenek zöldséget az igazi profik
Habár a zöldségtermesztés egy kreatív, viszonylag szabadon űzhető tevékenység, van azért néhány szabály, amelyet, ha nem tart be az ember, akkor az egész kertészkedés kudarcba fulladhat. Az egészséges zöldségek nevelésének egyik alapja a megfelelő kötözés, amely sokkal fontosabb, mint sokan gondolnák. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában arról beszélt, hogyan kell egyszerűen, de mégis helyesen és hatékonyan kötözni a zöldségeket. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13