Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.10. péntek

agrarszektor.hu
Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható helyenként élénk déli, délkeleti széllel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.07.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.07.10.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.07.10.) napon.

2020.07.10. péntek: Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható helyenként élénk déli, délkeleti széllel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt továbbra is melegfronti hatások tapasztalhatók, többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.07.11. szombat: Kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, helyenként zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől a szél déliről északnyugatira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 35 fok között alakul, északnyugaton marad 30 fok alatt a csúcsérték.

2020.07.12. vasárnap: Éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 26 fok között valószínű.

Friss híreink:

Talajművelés felsőfokon: a legprofibb gazdák már ezzel az eszközzel kultivátoroznak
A precíziós mechanikai gyomirtásban élen járó angol Garford Farm Machinery háromrészes, sorközművelő kultivátort fejlesztett ki azoknak a gazdáknak, akik szeretnének egy nap alatt minél több munkát elvégezni a földeken. A Multi-Section Inter-Row névre keresztelt, több részből álló, vezérelt sorközművelő kultivátor három egyedi egységet változtat egy olyan felszereléssé, amelyek mindegyik részét külön-külön irányítja a Garford Robocrop okos érzékelési rendszere.

Marad a hullámzó időjárás: újabb lehűlésre lehet számítani hétvégén
Hidegfront érkezik a hétvégén, vasárnapra mintegy 10 Celsius-fokkal mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Kiderült az igazság a magyar görögdinnyéről: ezért csúszott idén a szezon
Évről évre folyamatosan csökken a dinnyetermesztők száma Magyarországon, a termőterület nagysága pedig az elmúlt 5-6 évben 5000 hektárról 4500 hektárra apadt hazánkban - tájékoztatta az Agrárszektort Ledó Ferenc, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. A szakembertől többek között azt is megtudtuk, lesz-e idén elegendő görögdinnye a piacokon, mire lehet számítani az árakat illetően, illetve, hogyan alakult a szezon a dinnye tekintetében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03