Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.17. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.17. péntek

agrarszektor.hu
Reggel, délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, ekkor főként a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon lehet gyenge-közepes intenzitású eső - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.07.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.07.17.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.07.17.) napon.

2020.07.17. péntek: Reggel, délelőtt többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, ekkor főként a Dunától keletre és a Dél-Dunántúlon lehet gyenge-közepes intenzitású eső. Délután északnyugat felől a Dunántúlon felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott egyre inkább csak elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. A Dunától keletre viszont még ekkor is borult marad az ég és eshet az eső, északkeleten az ég is döröghet. Az északias szél több helyen megélénkül, napközben a nyugati megyékben meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul. Késő estére 14, 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hideg fronthatás várható. Csak a különösen érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, erősödő migrén.

A következő napok várható időjárása

2020.07.18. szombat: A Dunántúlon és a középső tájakon a néhány órás napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Keletebbre haladva ugyanakkor egyre zártabb, vastagabb lesz a felhőtakaró, és a keleti határvidéken tartós eső is előfordulhat. Főként a Dunántúlon sok helyütt erős, zivatarok környezetében viharos széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható.

2020.07.19. vasárnap: A több-kevesebb napsütés mellett közepesen és erősen felhős időszakok, illetve területek egyaránt lehetnek. Szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor zivatarban átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

Friss híreink:

Magyar megoldás forradalmasíthatja a zöldségtermesztést: a paprikánál már bevált
A Bács-Kiskun megyei Bátyán él Szabó Péter paprikatermesztő, aki évekig küzdött az egyre szárazabbá váló időjárással, amíg nem talált egy olyan természetes megoldást, amivel drasztikusan csökkenthette a növénytermesztés során öntözésre felhasznált víz mennyiségét.

Ezt a hétvégét is elmossa az eső, de más meglepetéseket is tartogat még az időjárás
A hétvégén sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Nagy meleg sem várható, néhol a 20 fokot sem érik majd el a maximumok, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Hivatalos: idén őszig kitolódik a dinnyeszezon Magyarországon
A napokban országszerte megkezdődött a dinnyeszüret, és a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon . hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) sajtótájékoztatóján Jászapátiban. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú, valamint a magnélküli dinnyék. Idén több áruházlánccal is egyeztetett az Agrárkamara azzal kapcsolatban, hogy törekedjenek arra, hogy mindig friss és jó minőségű magyar dinnye legyen a boltok polcain.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03