Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.21. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.21. kedd

agrarszektor.hu
A sok napsütés és a gomolyfelhők mellett kora estig elsősorban az ország északi, északnyugati felén, később már máshol is számítani kell elszórtan záporok, zivatarok kialakulására, akár heves zivatarok is lehetnek - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.07.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.07.21.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.07.21.) napon.

2020.07.21. kedd: A sok napsütés és a gomolyfelhők mellett kora estig elsősorban az ország északi, északnyugati felén, később már máshol is számítani kell elszórtan záporok, zivatarok kialakulására, akár heves zivatarok is lehetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarok környezetében fokozódhat viharossá a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 33 fok között várható, ugyanakkor északkeleten néhol egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemi fronthatás nem lesz, de egy érkező gyengülő hidegfront miatt az ilyesmire érzékenyeknél fejfájás és erősödő migrén is jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.07.22. szerda: Északnyugat, észak felől egy hidegfront szakadozott felhősávja vonul át térségünk felett, emellett több-kevesebb napsütésre csaknem mindenütt számítani lehet. Több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon az északkeleti szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések. Zivatarban átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

2020.07.23. csütörtök: A többórás napsütés mellett gomolyfelhőkre számíthatunk, a nyugati, délnyugati tájakon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Ott szórványosan, máshol csak elvétve valószínű záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környékén erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Sosem volt még ilyen egyszerű a poloskák elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
Ahogy évről évre egyre több a poloska Magyarországon, sorra lehet olvasni a kertészek különböző trükkjeiről, amelyeket bevetnek a kertben az ádáz kártevők ellen. Tény, hogy nem mindenkinek válnak be ugyanazok a módszerek, de érdemes kipróbálni őket, hiszen ha megtaláljuk a számunkra alkalmasat, akkor bizony óriási tehertől szabadulhatunk meg. Jó hír ugyanakkor az is, hogy korábban az MTA AK Növényvédelmi Intézete év végéig ígérte, hogy elkészül egy hatékony poloskacsapda prototípusával. Az Agrárszektor most összegyűjtött néhány valóban hasznos módszert a poloskák ellen, illetve arra a kérdésre kerestük a választ, érdemes-e vegyszermentesen próbálkozni az idegesítő kártevő ellen, vagy használjunk vegyszereket.

Mégis, mi folyik a magyar földeken? Rohamosan csökken a dinnyék mérete
Egyre gyakrabban találkozni a boltok polcain kisméretű görögdinnyékkel, és a fogyasztók körében is egyre népszerűbbek ezek az "egyszemélyes" darabok. Ez a trend nemcsak külföldön, de Magyarországon is megfigyelhető az utóbbi években, olyannyira, hogy már vannak olyan áruházláncok hazánkban, amelyek 2-3 kilogrammal csökkentették a beszállított görögdinnyék méretét. A megváltozott fogyasztói szokásokra a magyar termelők is reagáltak, így a hazai szezonban minden igényt kielégítő méret- és fajtaszortiment áll rendelkezésre.

Új korszak jöhet a növényvédelemben: egyedülálló engedélyt kapott egy amerikai cég
Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (Federal Aviation Administration - FAA) engedélyezte a Rantizo számára, hogy egy pilóta és egy megfigyelő segítségével egyszerre három drónt is reptethessenek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13