Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.24. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.24. péntek

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, majd gomolyfelhők képződnek, eközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.07.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.07.24.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.07.24.) napon.

2020.07.24. péntek: A legtöbb helyen több órára kisüt a nap, majd gomolyfelhők képződnek, eközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délelőtt és kora délután még csak helyenként lehet zápor, zivatar. Késő délután, este a Dunántúlon kiterjedtebb csapadéktevékenység valószínű, délnyugaton nagyobb mennyiség is hullhat. Változó irányú gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk, csak intenzív csapadékhullás idején lehetnek erős vagy akár viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 17 és 22 fok közé hűlhet le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napok várható időjárása

2020.07.25. szombat: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható rövidebb napos periódusokkal, majd a késő délutáni, esti óráktól nyugaton határozottabban csökkenni kezd a felhőzet. Még napközben is sokfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Nagy területen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Estétől egyre inkább keleten eshet. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon több helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között várható, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

2020.07.26. vasárnap: Keleten is felszakadozik a felhőzet, általában több-kevesebb napsütés várható gomolyfelhőkkel, majd késő délutántól nyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik. Főleg a Dunától keletre alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, estefelé már nyugaton is lehetnek záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Kőkemény drágulást hozott a nyár: durván megugrott a tejtermékek ára Magyarországon
A 2,8 százalék zsírtartalmú pasztőrözött ESL tej fogyasztói ára 9 százalékkal, az 1,5 százalék zsírtartalmúé 7 százalékkal, a trappista tömbsajté pedig 5 százalékkal nőtt 2020 júniusában az előző év azonos hónapjához képest. A hazai előállítású tejtermékek feldolgozói értékesítési ára is jelentősen megemelkedett egy év alatt, a tehéntúróért, a vajkrémért, a tejfölért, a natúr joghurtért és a kefírért is többet kérnek idén.

Horror árak a magyar piacokon: döbbenetes, mennyit drágult ez a gyümölcs tavaly óta
Kilogrammonként 925 forintra emelkedett a kajszi termelői ára idén, ami a tavalyi évhez képest több mint 100 százalékos drágulást jelent. A meggyen és a szedren kívül szinte minden hazai gyümölcs ára magasabb most, mint egy évvel korábban, a sárga húsú molyhos őszibarack például 25 százalékkal kerül többe. A hazai görögdinnye a napokban érkezett meg a piacokra, a magvas típusokat kilogrammonként 220-250 forintért árulják, ami 13-19 százalékkal haladja meg a tavalyi árakat.

Ezek a növények sokat hozhatnak a konyhára: külföldön is elképesztően kapósak
Látványosan megnőtt 2019-ben a friss és szárított gyógynövények exportja, a magyar kivitel 72 százaléka az Európai Unió országaiba került, hazánk legfontosabb exportpartnerei Németország és Ausztria voltak. Magyarországon számos faj esetében a termesztés és a gyűjtés egyaránt megfigyelhető, így a legnagyobb mennyiségben termesztett növény 2019-ben a füvek közül a lósóska, a cickafarkfű és a vasfű volt, a gyűjtött gyógynövények közül pedig a kamilla, a bodza, a csalán, a hársvirág és a csipkebogyó voltak a legfontosabbak tavaly.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03