Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.25. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.25. szombat

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.07.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.07.25.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.07.25.) napon.

2020.07.25. szombat: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Napközben csak rövid felszakadozások lehetnek, de estefelé északnyugat, nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Összességében sokfelé számíthatunk csapadékra: nyugaton inkább váltakozó intenzitású, tartósabb esőre, keletebbre záporokra, zivatarokra van kilátás. Több helyen élénk lesz az északias szél, a zivatarokat pedig viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű. Késő estére 16 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható. Az arra érzékenyeknél legáltalánosabb panaszként fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.07.26. vasárnap: Éjszaka a Dunántúl nyugati részén kiderül az ég, és reggeltől az ország többi részén is vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Ezt követően erőteljes gomolyfelhő-képződés kezdődik, illetve délután nyugaton megnövekszik a magasszintű felhőzet is. Éjjel nyugat felől egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék, napközben a középső országrészben szórványosan, keletebbre több helyen várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

2020.07.27. hétfő: Csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés inkább csak keleten, északkeleten lehet, ahol szórványosan zápor, zivatar is valószínű, másutt legfeljebb néhol alakulhat ki záporeső. Az északias szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Friss híreink:

Elképesztő: teljesen automatizálta a vertikális növénytermesztést egy kínai vállalat
A Sananbio nevű kínai, kontrollált növénytermesztéssel (indoor farming) foglalkozó technológiai szolgáltató piacra dobta az Uplift nevet viselő, automatizált vertikális gazdálkodási rendszerét. A rendszer a gyártó szerint teljesen önállóan el tudja végezni a vetési, átültetési, betakarítási és növényszállítási feladatokat.

Fordulat a gabonapiacon: nagyot változtak a terményárak tavaly óta
Magyarországon az egy évvel korábbinál 9 százalékkal magasabb áfa és szállítási költség nélküli termelői áron, átlagosan 56,9 ezer forint/tonnáért kereskedtek az étkezési búzával július második hetében, a takarmánybúza pedig 51,5 ezer forint/tonna áron (+9,5 százalék) forgott ugyanekkor. A takarmánykukorica átlagosan 47,4 ezer forint/tonna termelői áron cserélt gazdát július második hetében, ez az árszint az egy évvel korábbit 8 százalékkal múlta felül.

Kőkemény drágulást hozott a nyár: durván megugrott a tejtermékek ára Magyarországon
A 2,8 százalék zsírtartalmú pasztőrözött ESL tej fogyasztói ára 9 százalékkal, az 1,5 százalék zsírtartalmúé 7 százalékkal, a trappista tömbsajté pedig 5 százalékkal nőtt 2020 júniusában az előző év azonos hónapjához képest. A hazai előállítású tejtermékek feldolgozói értékesítési ára is jelentősen megemelkedett egy év alatt, a tehéntúróért, a vajkrémért, a tejfölért, a natúr joghurtért és a kefírért is többet kérnek idén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03