Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.26. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.26. vasárnap

agrarszektor.hu
A kezdetben erősen felhős területeken is kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés várható, illetve nyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.07.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.07.26.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.07.26.) napon.

2020.07.26. vasárnap: A kezdetben erősen felhős területeken is kisüt a nap, majd gomolyfelhő-képződés várható, illetve nyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. A Dunántúl nyugati felén csak kis eséllyel lehet csapadék, keletebbre elszórtan, a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti részén többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehetnek erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás terheli szervezetünket, többeknél előfordulhat fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, koncentrálási probléma.

A következő napok várható időjárása

2020.07.27. hétfő: Az ország nagy részén napos időre számíthatunk, általában kevés gomolyfelhővel, délután keleten, északkeleten is csökken a gomoly- és fátyolfelhőzet. Elsősorban a keleti, északkeleti tájakon fordulhat még elő elszórtan zápor, néhol zivatar a délelőtti órákban. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

2020.07.28. kedd: Napos idő várható többnyire kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Kicsi a csapadék esélye. A déli szél a Kisalföld térségében sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Ezt a hibát rengeteg kertész elköveti: íme a helyes paradicsomtermesztés alapszabályai
A friss és ízletes házi paradicsom nemcsak a kert tulajdonosok kiváltsága, egyre kedveltebb balkondíszünk is. Sokan ültetnek, akár csak pár tövet, virágágyás közepébe vagy teraszra, balkonládákba. Az legkönnyebben termeszthető zöldségféle, ezernyi fajtája kapható, amelyek már nemcsak a hagyományos piros, hanem fehér, zöld, fekete és lila színben, mézédes termést hoznak. Egészen addig könnyű vele bánni, amíg csapadékosabbra nem fordul az időjárás, ilyenkor támad ugyanis a paradicsomvész, ami pár nap leforgása alatt képes elpusztítani az egészséges növényeinket. Az Agrárszektor Seres Györgyit, okleveles kertészmérnököt kérdezte arról, hogyan kerülhető el a terméspusztulás, illetve mi a bő paradicsomtermés titka.

Támadnak a kórokozók és kártevők a kertekben: még nem késő védekezni ellenük
Az elmúlt időszak az időjárását a mérsékelt meleg jellemezte, a nappali hőmérséklet csak ritkán emelkedett 30 Celsius fok fölé, az éjszakák pedig kifejezetten hűvösek voltak. Csapadék ugyan esett, sőt egyes körzetekben felhőszakadás is előfordult, de igen szeszélyes eloszlásban hullott le az eső. Az országos, áztató eső továbbra is várat magára, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

Elképesztő: teljesen automatizálta a vertikális növénytermesztést egy kínai vállalat
A Sananbio nevű kínai, kontrollált növénytermesztéssel (indoor farming) foglalkozó technológiai szolgáltató piacra dobta az Uplift nevet viselő, automatizált vertikális gazdálkodási rendszerét. A rendszer a gyártó szerint teljesen önállóan el tudja végezni a vetési, átültetési, betakarítási és növényszállítási feladatokat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?