Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.06. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.06. csütörtök

agrarszektor.hu
Délelőtt délnyugaton lehet még erősen felhős ég, főleg errefelé fordulhat elő zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.08.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.08.06.) napon!

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.08.06.) napon.

2020.08.06. csütörtök: Délelőtt délnyugaton lehet még erősen felhős ég, főleg errefelé fordulhat elő zápor, zivatar. Napközben itt is csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. Délután az ország legnagyobb részén már napos, csapadékmentes idő valószínű. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután 27, 33, késő este 18, 23 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás: fejfájás, migrén, álmatlanság, teljesítőképesség csökkenés, ingadozó vérnyomás jelentkezhet. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.08.07. péntek: Napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 34 fok között alakul.

2020.08.08. szombat: Napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 34 fok között alakul.

Friss híreink:

Vallottak a szekszárdi borászok: ez a szőlőfajta lehet a klímaváltozás nagy nyertese
Nincs két egyforma kadarka, és még egy borvidéken belül sincs két azonos értelmezés erről a fajtáról. Hogy részletes beszámolót adhassunk erről a szőlőfajtáról, az Agrárszektor Szekszárdra utazott, a kadarka "fővárosába", és a legnagyobb "kadarkaművészek" közül megkérdeztünk néhányat arról, hogyan látják ezt a fajtát, illetve mit gondolnak, miért félnek sokan a termesztésétől.

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 júliusában a magyar gazdák 17,2 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 hetedik hónapjához képest pedig közel 10 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júliusban a John Deere volt, amelyből 63-at adtak el a hónapban, ez azonban komoly visszaesésnek számít az egy évvel korábbi 74-hez képest. A népszerűségi listán második a Case, a harmadik pedig a Claas volt az év hetedik hónapjában.

Két vírus szorongatja a magyar húsipart: csak így élheti túl a válságot a hazai piac
Két vírus, az afrikai sertéspestis és a Covid-19 is alaposan összekuszálta a húspiac tendenciáit. A zavarok a teljes világpiacon jelentkeztek, így Magyarországon sem lehetett prognosztizálni a mennyiségi kereslet és a fogyasztói árak alakulását. Emiatt a felvásárlási árak is szélsőségesen ingadoztak, mind a húsmarha, mind a vágósertés vonatkozásában. A boltokban az elmúlt évben áremelkedések és keresletélénkítő árcsökkentő akciók következtek egymás után. Az Agrárszektor az ágazat jelenlegi helyzetének elemzésére Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét kérte meg.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?