Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.08. szombat

agrarszektor.hu
Túlnyomóan napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.08.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.08.08.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.08.08.) napon.

2020.08.08. szombat: Túlnyomóan napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A reggeli órákban délkeleten, keleten, késő délutántól elsősorban a déli határvidéken néhol zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 között várható. Késő estére általában 20 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fokozódik a kánikula, a napvédelem és fokozott folyadékpótlás különösen fontos lesz a napokban.

A következő napok várható időjárása

2020.08.09. vasárnap: Napos időre számíthatunk többnyire kevés gomolyfelhővel. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 34 fok között várható.

2020.08.10. hétfő: Napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ez durva: ki nem találnád, mit tett az eladhatatlan sörével egy brit főzde
1500 hordónyi sört hasznosított újra egy bristoli főzde. A fel nem használt alkoholos italokból félfolyékony állati takarmányt állítottak elő a közeli sertéstelepek számára.

Forradalmi újítás: hihetetlen, de már így is lehet málnát termeszteni
Holland tudósok és német szakemberek szerint lehetséges egy területet egyszerre napelem parkként és termőföldként hasznosítani. A német BayWa és a Wageningeni Egyetem azt vizsgálja, hogyan lehetne a napenergiát és a bogyós gyümölcsök termesztését hatékonyan és eredményesen kombinálni.

Vallottak a szekszárdi borászok: ez a szőlőfajta lehet a klímaváltozás nagy nyertese
Nincs két egyforma kadarka, és még egy borvidéken belül sincs két azonos értelmezés erről a fajtáról. Hogy részletes beszámolót adhassunk erről a szőlőfajtáról, az Agrárszektor Szekszárdra utazott, a kadarka "fővárosába", és a legnagyobb "kadarkaművészek" közül megkérdeztünk néhányat arról, hogyan látják ezt a fajtát, illetve mit gondolnak, miért félnek sokan a termesztésétől.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03