Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.10. hétfő

agrarszektor.hu
Napos időre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.08.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.08.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.08.10.) napon.

2020.08.10. hétfő: Napos időre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Nagyobb számban északon és nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kánikula: a napvédelem és fokozott folyadékpótlás különösen fontos a napokban.

A következő napok várható időjárása

2020.08.11. kedd: Általában gomoly- és fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés az ország nyugati, északnyugati felében valószínű, és nagyobb eséllyel ott zápor, zivatar is várható. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28, 32 fok között valószínű.

2020.08.12. szerda: Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Több felhő a délnyugati tájakon valószínű, és záporok, zivatarok is nagyobb eséllyel arrafelé alakulnak ki, míg északkeleten legkisebb a csapadék valószínűsége. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Évente öt betakarítás: brutális terméshozamok érhetőek el ezzel a módszerrel
Vertikális, beltéri búzatermesztési projektbe kezdett két amerikai egyetem, a NASA segítségével. A tudósok azt vizsgálták, optimális körülmények biztosításával milyen hozamokat lehet elérni az általában beltéri és vertikális termesztésre alkalmatlannak tartott fő haszonnövénynél.

Így öntöz egy profi kertész: elmondta a titkot, rengeteg vizet lehet így megspórolni
Tény, hogy a hazai klíma változóban van, az aszályos időszakok egyre gyakoribbak, és a víz az egyik legértékesebb erőforrásunk. Nem mindegy azonban, hogyan bánunk vele, ahogy az sem, mennyit költünk saját kertünkben a locsolásra. Az Agrárszektor Soós Péter kertészmérnököt kérte meg arra, adjon pár tippet azzal kapcsolatban, hogyan lehet fenntarthatóan és víztakarékosan kertet locsolni, illetve milyen trükköket, okos megoldásokat érdemes bevetni ahhoz, hogy a lehető legügyesebben gazdálkodjunk az erőforrásainkkal.

Most kell odafigyelni: ezek a kártevők óriási pusztítást végezhetnek a földeken
Augusztus első napjaiban, ha nem is hosszú időre, de eső áztatta a földeket. A korábban learatott területeken az elszóródott magok intenzíven kelnek, ismét kizöldült a határ. Az árvakeléseken, főként a repce után tömegesen táplálkoznak a keresztesvirágúak kártevői. Kalászosok után még kevesebb ugyan a károsító a kikelt növényeken, de csak idő kérdése, hogy azokon is megjelenjenek. Az utolsó csapadékhullám után ismét elő kell venni a talajápoló eszközöket és a talajlazítókat a tarló területek "feketén" tartásához, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?