Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.11. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.11. kedd

agrarszektor.hu
A fátyol- és gomolyfelhők mellett főként a Dunántúlon és a középső országrészben alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.08.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.08.11.) napon!

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.08.11.) napon.

2020.08.11. kedd: A fátyol- és gomolyfelhők mellett főként a Dunántúlon és a középső országrészben alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 között alakul. Késő estére 20, 25 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de a meleg idő tartós stresszt gyakorol ránk. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó só pótlására.

A következő napok várható időjárása

2020.08.12. szerda: Keleten, északkeleten túlnyomóan napos idő várható többnyire kevés gomolyfelhővel, míg nyugaton, délnyugaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. A Dunántúl nyugati felén többfelé, onnan kelet felé haladva egyre csökkenő eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar, a Tiszántúlon csapadék nem is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között valószínű.

2020.08.13. csütörtök: Napos időre számíthatunk az ország nagy részén kevés, a Dunántúl nyugati felén több gomolyfelhővel, illetve nyugaton délután növekvő fátyolfelhőzettel. A Dunántúl nyugati felén helyenként zápor, zivatar várható, másutt csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Már nem kell sokat várni, hogy ilyen repülő drónok szedjék a fáról a gyümölcsöket
A drónok mostanra egyre inkább megszokottá válnak a mezőgazdaságban, legyen szó a talajminőség elemzéséről, a növények egészségi állapotának felméréséről, az öntözési rendszerek felügyeletéről, illetve növényvédemi feladatokról. Kutatók már azt is vizsgálják, hogyan lehetne a drónokat felhasználni az ültetési és vetési folyamatokban. A növénytermesztésnek azonban egészen mostanáig volt egy olyan területe, a betakarítás, amelynél senki nem gondolta, hogy drónokra lenne szükség. Egészen mostanáig.

Hatalmas díjeső az agráriumban - Már benyújthatók a pályázatok
Az év legsikeresebb agrárgazdasági szereplői kapnak díjakat az év vége nagy agráreseményén, a kétnapos Agrárszektor Konferencián, amelyet december 3-4-én rendez meg Siófokon a Portfolio vezető gazdasági portál. Az elismerésekre hét kategóriában szeptember 30-ig lehet nevezni. Legyen Ön is a díjeső részese, pályázzon vagy jelöljön a rangos díjakra!

Évente öt betakarítás: brutális terméshozamok érhetőek el ezzel a módszerrel
Vertikális, beltéri búzatermesztési projektbe kezdett két amerikai egyetem, a NASA segítségével. A tudósok azt vizsgálták, optimális körülmények biztosításával milyen hozamokat lehet elérni az általában beltéri és vertikális termesztésre alkalmatlannak tartott fő haszonnövénynél.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43